Meny

Vifteguide: Slik får du det svalt i sommer

Det skal ikke så mye til for å gjøre en litt for varm sommerdag til en enda bedre dag.

I fjor sommer så vi varmerekorder flere steder i landet, og vi får garantert noen godværsdager i år også. Da gjelder det å stille foreredt.

Finnes det noe verre enn å gå rundt hjemme å være konstant klam og svett? Her kommer noen viftetips til svette panner og klamme lår. Ikke for å skryte, men vi vet hvor vifta skal stå!

Hva bør du tenke på når du skal velge vifte?

Uutholdelig sommervarme er ofte hovedårsaken for å skaffe seg en vifte. I desperasjonen kan man glemme å tenke på hvor den optimale plasseringen er, men dette er faktisk veldig viktig. En god plassering gir deg mest mulig ut av viften din, så ikke sett den opp et tilfeldig sted. Tenk også over når på døgnet behovet melder seg mest.

  • Hvor skal den stå? Stillegående vifter som lager lite lyd egner seg godt til soverommet. For oppholdsrom som stue og kjøkken derimot, hvor støynivået vanligvis er litt høyere, tåler man kraftigere vifter med høyere lydnivå.
  • Lydnivå: Bråker den eller er den stillegående? Ofte henger pris og støynivå sammen, så skal du ha det stille bør du gå litt opp i pris.
  • Hvor godt kjøler den? Ønsker du en sval bris eller har du behov for akutt nedkjøling?
  • Pris: Hva er du villig til å betale for en god natts søvn? Du kan få tak i vifter fra alt mellom et par hundrelapper til et par tusen.   

Les også: Slik lager du nydelig iskrem hjemme

OK, la oss se på noen eksempler:

Bordvifte på nattbordet  

Denne viften er enkel å ha med å gjøre. Du kan plassere den hvor som helst, så lenge du har tilgang på strøm i nærheten. Den kan enkelt flyttes rundt, og gir deg en avkjølende bris der du er. Passer også perfekt på kontorpulten. Bare pass godt på vifta di, så ikke kollegaene dine tar den.

Gulvvifte foran godstolen

På lik linje med bordviften kan en gulvvifte også plasseres hvor du er, eller der du trenger nedkjøling. Dette er svært praktisk med tanke på late dager i godstolen foran TV-en, eller sommermåltidene ved spisebordet. Denne gulvviften er fleksibel, og du kan du enkelt kan stille inn preferert høyde.