Meny

Slik velger du riktig Smart-TV

Trenger du en ny TV til Ski-VM i Seefeld? Her er et knippe gode anbefalinger.

Det kan være vanskelig å finne rett Smart-TV for deg. Man må se på størrelse og oppløsning, i tillegg til merke og bildeoppdatering. Og den skal selvfølgelig være smart.

Velg TV etter ditt behov

Butikksjef David Dahl Gundersen hos Elon Finnsnes hjelper oss med å navigere jungelen: – Det er ikke lenger så mye snakk om hertz, men sammen med Smart-TVens bildebehandling er dette veldig viktig for din skjermopplevelse. Med dette som utgangspunkt har han en anbefaling til tre ulike husholdninger, nemlig deg som elsker film, sport og spilling, deg som nettopp har flyttet hjemmefra og deg med familie. Les også: Hva betyr TV-begrepene?

Smart-TV for entusiasten

– Vi vet at både hardbarkede og aspirerende entusiaster sikter høyere når de velger TV, og da er apparater med QLED-teknologi blant de foretrukne, slår butikksjefen fast. I den kategorien er det Samsung 65 tommer QLED som gjelder, noe testene fra sider som Tek.no underbygger. Her er bildekvaliteten på topp, med dypt sortnivå, gode farger og et lyssterkt panel, fortsetter han.

Smart-TV for deg som er student

– Vi vet at man helst ikke vil bruke opp hele stipendet med det samme, og da faller valget ofte på noe litt mindre. Begrenser du deg til TV-er på maks 42-43 tommer får du bra bilde samtidig som leiligheten ikke blir helt overfylt. Husk at også mindre TV-er leveres med smart-funksjonalitet og innebygde apper for populære strømmetjenester som HBO Nordic og Netflix.

Les også: Hvordan virker en flatskjerm? Det er altså ikke så vanskelig å finne frem til riktig TV som du kanskje trodde. Husk disse viktige sjekkpunktene:

  • Har TV-en 4K/UHD-oppløsning (3840×2160 eller mer)?
  • Har den HDR (High Dynamic Range)?
  • Har du testet bildekvaliteten med egne øyne, eller lest en anmeldelse?

– Kvaliteten må nesten oppleves for at man skal skjønne hvor bra det er. Med god bildebehandling får du eksempelvis et helt rent bilde av spurtoppgjørene i Ski-VM, avslutter Gundersen. Finn din neste TV i Elons nettbutikk, eller ta turen innom din lokale butikk for en demonstrasjon.