Meny

Våre tips til belysning i høstmørket

Bruk tid når du skal planlegge belysningen hjemme hos deg selv. Et mål bør være at den skal være fleksibel, slik at boligen fungerer godt både til praktiske gjøremål og hygge.

Høstens stadig kortere dager er her. Vi viser deg hvordan du kan bruke høstmørket til din fordel med belysningen.

Høsten er en lun tid, og dette kan vi gjenspeile i belysningen. Gulv-, tak-, vegg-, og bordlamper. Spotter og downlights! Her er det masse å velge blant, basert på din personlige smak. Samtidig er det lurt å tenke på behovene dine gjennom dagen, og velge allsidige lyskilder. Her er våre tips.

Tips til belysning på kjøkkenet

Kjøkkenet er et rom som ofte brukes til mye forskjellig, og lyssettingen må tilpasses deretter. Vi samles over frokosten, middagen, eller leksene. Du trenger med andre ord lys både til daglige gjøremål og hyggelige stunder.

Se hele vårt utvalg innen belysning

På kjøkkenet kan du planlegge ulike soner utifra hvilke behov du og din familie har. Over kjøkken- og oppvaskbenk er det viktig med godt arbeidslys. Det samme gjelder over kjøkkenbordet, men da koblet opp mot en dimmer. Da får du mulighet til å heve og senke lysstyrken etter hva du driver med. 

Tips til belysning i stuen

Sene kvelder rundt spisebordet er alltid hyggelig, og belysningen er med på å sette stemningen for selskapet. Da kan en flott taklampe eller en lysekrone være til god hjelp. Bruk dimmer her også, slik at du har lys både til middag og brettspill. Det finnes dessuten modeller som kaster spennende skygger på veggene. Dette kan skape en god effekt hvis du velger noe som passer til stilen hos deg.

Kanskje har du også noe på veggen eller i en bokhylle du har lyst til å vise frem? Bruk spotter til å fremheve interiøret! 

Les også: Utebelysning: Slik blir høsten den koseligste årstiden

Stearinlys er stemningsskapende og koselig, men har du noen gang prøvd å lese en bok eller løse et kryssord i så svakt lys? Det er ikke lett. La derfor stearinlysene være dekor, og bruk i stedet en gulv- eller bordlampe for å få skikkelig leselys. Begge deler er både praktisk og dekorativt, og det finnes utallige forskjellige modeller å velge blant.

Lyset fra TV’en er på sin side skarpt, og lager ikke den koseligste stemningen. Plasser en lyskilde bak TV’en for et litt lunere lys. 

Belysning i stuen har mye å si for interiøret. Finn din perfekte lampe hos Elon. Belysning er utrolig viktig for helhetsinntrykket av boligen din. Lamper og lyskilder er interiør i seg selv, som i tillegg bestemmer hvordan andre gjenstander tar seg ut.

Les også: 5 rom som trenger en avfukter

Fremtiden er LED-lys

LED-lamper og pærer har virkelig kommet på banen de siste årene. De har lengre levetid, er brannsikre og bruker mye mindre strøm enn eldre pærer og halogen. Det er mange som ikke vurderer LED, fordi de tror de avgir hvitt lys, men det er ikke tilfellet. I dag kan du få LED-lys i forskjellige styrker og farger, for at du skal kunne sette akkurat den stemningen du er ute etter.