Meny

Våkne opp til din egen soloppgang!

Fra høsten av kan det være tortur å komme seg opp av sengen, med mindre du har en Wake-Up-lampe som simulerer morgensolen.

Vi kjenner på det alle sammen. Hånd i hånd med vinteren og kuldegradene kommer mørketiden, som alltid lever opp til det treffende navnet sitt. I hvor stor grad man lar seg påvirke av de korte dagene varierer fra person til person, men de fleste merker at det blir tyngre å stå opp om morgenen. På det mørkeste har tross alt ikke sola rukket å stå opp når du reiser til jobb eller skole, og på vei hjem igjen har den jaggu rukket å forsvinne allerede.

«Tanken bak produktserien er å gjenskape sollysets positive effekter, slik at man holder energien og livsgleden oppe gjennom hele året.»

Dette mønsteret bryter med kroppens naturlige rytme, som helst vil ha deg til å stå opp sammen med dagslyset. Som mennesker er vi avhengige av tilstrekkelig med sollys, og de korte dagene på vinteren i Norden kan fort føre til dårligere søvn og mindre opplagthet sammenlignet med sommerhalvåret. I ytterste konsekvens kan mørketiden faktisk føre til depresjon hos enkelte, men det finnes heldigvis andre løsninger enn å flytte til Spania fra oktober til april.

Lysterapi fra Philips

I samarbeid med forskere og spesialister innenfor helsevesenet, har nemlig Philips utviklet en serie med lysterapiprodukter. Tanken bak produktserien er å gjenskape sollysets positive effekter, slik at man holder energien og livsgleden oppe gjennom hele året.

Din private soloppgang

Hvis du er blant de som sliter med å stå opp på vinteren, er en Wake-Up-lampe perfekt for deg. Philips har utviklet flere forskjellige modeller, som alle er inspirert av soloppgangen. Ved å gradvis øke lysstyrken får kroppen din signal om å våkne, slik at prosessen med å komme seg opp om morgenen blir mer naturlig og langt mindre smertefull.

Du kan stille inn lampen med ulik lysintensitet, ettersom det er personlig hvor sensitiv man er til lys. Toppmodellen inkluderer dessuten ulike fargenyanser i den simulerte soloppgangen. 30 minutter før vekketidspunktet starter lampen med myke, røde daggry-nyanser, før den går videre til oransje og til slutt sterkt, gult lys. Helt på tampen spilles en naturlig lyd, eller din favorittradiostasjon, for å sikre at du er våken.

Dokumenterte resultater

At Wake-Up-lampene gir deg en mer behagelig morgenstund er klinisk bevist. Undersøkelser gjort av Blauw Research(*) og Metrixlab(**) viser at den simulerte soloppgangen gjør deg mer opplagt om morgenen, samtidig som humøret bedres.

  • 92% av brukerne sier at Wake-up Light vekker dem på en behagelig måte. *
  • 88% av brukerne sier at Wake-up Light er en bedre vekkemetode enn tidligere vekkemetoder de har brukt. *
  • 92% Philips Wake-up Light-brukere synes det er lettere å komme seg ut av sengen. **

Ved siden av å gi deg en behagelig morgen kan Wake-up-lampene også simulere en solnedgang når det er på tide å legge seg. Dessuten finnes det lysterapiprodukter som ikke bare er knyttet til nattesøvnen.

Mann med PC fra Elon.

Et energilys kan fint brukes mens du egentlig holder på med noe annet. Les mer om lysterapi hos Philips.

Energilys

Med et energilys i EnergyUp-serien kan du nyte den naturlige kraften fra dagslys når som helst, selv om sola selv har tatt kvelden tidlig. Alt du trenger er 20-30 minutter for å merke effekten og føle deg mer energisk og våken. Lyset trenger dessuten ikke å rettes direkte mot øynene dine, slik at du eksempelvis kan bruke lampen mens spiser, jobber eller ser på TV. I jobbsammenheng kan bruk av et energilys bety forskjellen på gode og dårlige resultater, og med gratisappen fra Phillips kan du skreddersy ditt eget energiprogram tilpasset dine behov.

Energilysene leveres både med naturlig hvitt og blått lys, og EnergyUp-lampene tilfredsstiller naturligvis alle fotobiologiske sikkerhetsstandarder. En av de store fordelene med energilys er at man får den samme gode effekten naturlig sollys gir, samtidig som man ikke eksponerer huden for potensielt skadelig UV-stråling. EnergyUp-lampene er sikre produkter, og på samme måte som for Wake-Up-lampene viser undersøklesene høy tilfredshet blant forbrukerne.

  • 91% av brukerne er fornøyde med sitt energilysprodukt fra Philips.**
  • 84% av brukerne er fornøyde med hvordan EnergyUp Intense Blue hjelper dem å bekjempe vinterdepresjon*

* Metrix Lab 2010, N=286 brukere ** Metrix Lab 2011, N=229 brukere