Meny

Utstyret som gir deg best smak på kaffen

Rent utstyr, hele kaffebønner og riktig vanntemperatur er nøkkelordene.

Vi i Elon er opptatt av god kaffe, og skal du virkelig sikre deg en nydelig kopp med den norske nasjonaldrikken, trenger du riktig utstyr og gode vedlikeholdsregler.

Heldigvis har vi Alv Anders Ropstad fra Elon Vennesla med på laget. Han vet alle tipsene som sikrer god kaffe hver eneste gang, og rådene er både enkle og greie å følge.

Baristamaskin for en ekstra god kaffeopplevelse.

Skikkelig god kaffe kan være en kunstform. Foto: Shutterstock.

– Godkjent kaffetrakter av Norsk Kafferåd

Mye av hemmeligheten ligger naturligvis i utstyret, og er det noen som kjenner skikkelig kaffe er det Norsk Kafferåd. Har du en trakter rådet stiller seg bak er du med andre ord halvveis i mål allerede.

Les også: God kaffe – hver gang!

– Wilfa Svart Presisjon er godkjent av Norsk Kafferåd, fordi den gir riktig temperatur på vannet som renner ned gjennom filterholderen. Den er også enkel å rengjøre, kommenterer Alv Anders.

Ren trakter = bedre kaffe

Renholdet er nemlig viktig hvis man skal ha god kaffe året rundt. Til forskjell fra temperaturen, som trakterne styrer automatisk, er dessuten dette noe du gjør selv. Det er kanskje ikke en morsom jobb å vaske kaffetrakteren, men den gode smaken gjør opp for innsatsen. De beste trakterne er i tillegg designet for å være enkle å holde rene.

– Her er det viktig å vaske både kolbe, vannbeholder og filterholder forklarer Alv Anders.

Vannbeholderen kan du vaske med rent vann, mens selve kaffetrakteren bør renses hver 14. dag med et rensemiddel som ikke setter smak på kaffen.

 

«Vi anbefaler som regel hele bønner, fordi de holder seg opptil 30 dager lenger. »

Velg hele bønner

Utover en ren og god trakter har naturligvis også selve kaffen mye å si, og her er anbefalingen til Alv Anders krystallklar. Styr unna ferdigkaffen og kjøp heller hele bønner.

– Vi anbefaler som regel hele bønner, fordi de holder seg opptil 30 dager lenger. Når den er malt begynner kaffen allerede å miste smak, og derfor bør du heller bruke hele bønner og en kaffekvern.

I Elon butikker finner du en rekke forskjellige typer kaffebønner, som er tilpasset enhver smak.

Hva med en kaffemaskin?

Synes du vaskingen og kverningen av hele bønner høres ut som mye styr? Vel, det er ikke uten grunn at kaffemaskiner har blitt så populært de siste årene. Disse bruker egne kapsler som fåes i en masse forskjellige smaker og varianter, og renholdet er tilsvarende enkelt. De fleste produsentene selger egne rensemidler, som fylles på der du ellers bruker vann.

Se vårt rike utvalg av kaffetraktere og espressomaskiner.