Meny

Utebelysning: Slik blir høsten den koseligste årstiden

Når dagene blir kortere blir behovet for god utebelysning større. Med noen enkle grep kan du gjøre hagen din til en plass du får glede av året rundt.

De aller fleste tenker mye på belysningen når de skal pusse opp innendørs. Hvilke lamper skal jeg ha? Hvordan skal lyset rettes? Hvor varmt lys trenger jeg?

Les også: 5 elektronikktips til høstsesongen

Vårt tips for utebelysningen i hagen, terrassen, inngangspartiet og garasjen: Still deg de samme spørsmålene som du ville gjort innendørs.

  • Hvordan kan jeg gjøre lyset koselig og behagelig?
  • Hvordan kan jeg gjøre lyset praktisk og funksjonelt?
God utebelysning som både er pen og funksjonell, levert av Elon. Dette inngangspartiet er et godt eksempel på lyssetting som både er praktisk og funksjonell. I trappen har man stemningslys som likevel viser hvor du skal gå, mens lyset ved inngangsdøren er sterkere.

Inngå å bli blendet

La oss si at du skal belyse selve huset ditt utenfra. Det er mange måter å gjøre dette på, som for eksempel:

  • Spotter plassert på bakken som lys oppover
  • Vegglamper som lyser oppover, nedover eller begge deler
  • Downlights montert oppunder takoverhenget
  • Tradisjonelle utelamper som danner sirkulære lyspunkter

Hva man velger beror mye på smak, men ikke glem at lyset skal være funksjonelt og aldri blende deg. Hvis det er snakk om en vegg med mange vinduer for eksempel, vil spotter på bakken fort havne rett i synsfeltet ditt når du ser ut innenfra.

Les også: 5 rom som trenger en avfukter

Velg kvalitetsprodukter

Norge er et værhardt land, så det er luft å velge produkter som tåler endel regn, vind snø og kulde, selv om de ofte er litt dyrere. Det lønner seg i lengden. Se også etter utelamper med LED-pærer. De lyser like bra som vanlige pærer, men bruker mye mindre strøm.