Tre alternative julekaker
Hvis du ikke er så glad i julekaker er det lov å lage færre enn sju slag. Faktisk er det tillatt å lage noe helt annet.
Julen er full av mattradisjoner. Dette gjelder også på kakefronten, der krumkaker, berlinerkranser og resten av de syv sortene dominerer. Det er fullt mulig å lage saftige og velsmakende julekaker, men det må jo være lov å lage noe annet også! Noe spennende og annerledes. Vi besøkte nettsiden aperitif.no for å finne noen morsomme julekakeoppskrifter utenom det vanlige.
Tre oppskrifter på alternative julekaker

Slik lager du julemakroner
- Pisk eggehvitene stive i en bolle mens du tilsetter sukkeret.
- Bland de malte mandlene sammen med melisen og tilsett dem så oppi bollen.
- Tilsett kakao eller konditorfarge (grønt og rødt er mest julete). Hvis du vil ha flere farger, fordeler du røren over flere boller, én til hver farge.
- Lag små sirkler med diameter på ca. 3 cm av røren, på bakepapir i en langpanne. Bruk gjerne kakesprøyte for ekstra kontroll.
- Stek i stekeovnen på 125 grader i ca. 20 minutter.
- Lag fyllet ved å blande sammen kremost, smør og vanlijesukker.
- Bland inn kakao eller konditorfarge, og fordel fyllet over halvparten av kakene.
- Legg de andre kakene opp ned på toppen, slik at du får en masse små, søte hamburgere.
Les også: Verdens rareste juletradisjoner

Slik får du velsmakende «snøballer»
- Rør sammen smør og melis.
- Tilsett deretter havregryn sammen med potetmel og kaldt vann.
- Trill deigen i kuler og sett dem i fryseren.
- I mellomtiden smelter du den hvite sjokoladen over et vannbad.
- Dypp de kalde kulene i sjokoladen slik at hele overflaten blir dekket.
- Strø over ønsket mengde kokosflak.
Disse bør oppbevares kjølig frem til de skal nytes.
Vi har et bredt utvalg av stavmiksere og annet kjøkkenutstyr.
