Søte kokosboller fra Hele Norge Baker
Du må ikke være proff for å lage kokosboller! Prøv deg på Øyvinds variant fra andre sesong av Hele Norge Baker.
Sprø utenpå og myke inni. Kokosboller er en favoritt hos både barn og voksne, og gjør seg godt både på kakefatet og som en hjemmelaget julegave.
Her er oppskriften på Øyvinds søte kokosboller fra sesong to av Hele Norge Baker. Oppdraget var å lage to forskjellige varianter: En med marengsbunn, og en med chocolate chip cookie-bunn. Slik lager du de selv!
Slik gjør du det:
- Både marengs- og chocolate chip cookie-bunn er enkelt å lage! Start imidlertid bakingen med å lage en marengsbunn. Eggehvite, sukker og melis piskes hvitt, og stekes på 190 grader i 7-9 minutter, og settes til avkjøling.
- Pisk smør, hvitt og brunt sukker sammen til en kremete konsistens. Bland salt og natron sammen med hvetemel, og tilsett knust sjokolade. Deretter formes og stekes deigen som kuler, og stekes på 190 grader i 7-9 minutter.
- Så er det duket for italiensk marengs! Kok opp vann og sukker til 121 grader, bland dette med de piskede eggehvitene. Bland så i varm gelatin. Her kan det være lurt å bruke en visp med termometer, så du har kontroll på varmen.
- For chocolate chip cookie-varianten sprøyter du marengsen på bunnen. Husk imidlertid å ikke ta i for mye – de bør være enkle å spise etterpå. Sett deretter til kjøling.
- Marengsbunnene skal ha ett helt jordbær midt i marengsen. Legg derfor et tyng lag marengs på bunnen før du fester jordbæret, og sprøyt marengs rundt etterpå.
- Begge variantene overtrekkes med sjokolade og det skal strøs på kokos.