Meny

Slik velger du riktig strykejern

Med riktig utstyr stryker du klærne dine raskt og effektivt.

Noen stryker (nesten) aldri klær, mens andre stryker hele tiden.

Ikke kast bort penger dine ved å kjøpe et strykejern som ikke passer til din bruk. Vi hjelper deg velge riktig.

Til deg som stryker lite

Moderne strykejern har dampfunksjon, selv i den nederste delen av prisskalaen. Derfor er det ingen grunn til å velge et strykejern som kun bruker varme, for resultatet blir jo bedre med litt fuktighet. Samtidig er det ikke hensiktsmessig å bruke masse penger på et strykejern hvis man kun stryker klær før bryllup og 17. mai. Til slik bruk holder det fint med et rimelig dampstrykejern med middels damptrykk og enkel varmeinnstilling. Bare husk å være litt forsiktig, siden du stryker såpass sjelden.

Les også: Lesernes beste stryketips

Til deg som stryker ofte

Hvis du stryker ofte trenger du et strykejern som i større grad hjelper deg med å jobbe effektivt. Går du litt opp i pris får du strykejern med større effekt. Ofte har de også hendige funksjoner som auto-off og antidrypp. Det finnes til og med strykejern med vertikal dampfunskjon, for styrking på høykant!

Les også: 14 ting du ikke visste kan vaskes i oppvaskmaskinen

Mer avanserte strykejern er dessuten laget av mer slitesterke materialer, og noen er faktisk batteridrevne slik at du slipper å styre med ledningen. En ivrige stryker bør i tillegg  vurdere et strykejern med separat vanntank, også kalt dampgeneratorer. Den større tanken gjør at du kan stryke i lengre perioder uten å fylle på mer vann. I tillegg er damptrykket høyere slik at styrkingen blir mer effektiv.

Til deg som stryker alt

Hvis du stryker alt du har av duker, gardinger og klær, ja selv den minste lille sokk, er en tøydamper det beste alternativet for deg. Tøydampere er svært enkle og raske å bruke, og du slipper å styre med strykebrettet. I stedet retter du ut skrukker, folder og bretter ved å dampe tøyet mens det henger på en kleshenger. Gardinene kan tas på samme måte, mens de fremdeles henger oppe. Og mener du alvor skaffer du deg både et godt dampstrykejern og en tøydamper!