Meny

Slik velger du riktig grill

Det er i hovedsak to forhold som bestemmer grillvalget: Hva/hvor mye du skal grille og hvor grillen skal brukes.

Hva må man egentlig tenke på hvis man skal kjøpe seg en ny grill?

Vi hopper rett ut i det. To av de viktigste punktene å tenke på når du skal kjøpe deg en ny grill, er hvor stor grill du trenger og hvilken type grill du kan bruke der du bor. I leiligheter er det for eksempel ofte forbud som gjelder.

Les også: Her er sesongens beste grilltips

Ikke alle kan ha kullgrill

Står valget mellom kullgill eller gassgrill? Bor du i leilighet kan du som regel glemme kullgrillen. Det er vanligvis ikke tillatt i leiligheter med balkong, da kull avgir høy varme og kan ulme lenge. Det er brannfarlig, og du risikerer også å røyklegge naboene. Elektrisk grill det beste alternativet for deg som bor i balkongleilighet. Noen borettslag tillater gassgrill, men også her har flere lagt inn forbud

Flere grillemuligheter i eget hus

Er du huseier, står du friere. Hvorvidt det blir en gass-, kull- eller elektrisk grill velger du selv, men det finnes noen greie huskeregler:

  • Gassgrill: Lett å holde ren, enkel å bruke og blir raskt startklar
  • Kullgrill: Gir høyere effekt og varer lenge, men bruker lenger tid på å varmes opp.
  • Elektrisk grill: Ingen tennvæske, passer i mindre boliger, lett å holde ren, ofte bærbar.

I alle tilfelle bør du ha stor nok grill til eget bruk, OG eventuelle gjester.

OutdoorChef Elgrill CHELSEA 420

2 990,-

OutdoorChef Gassgrill LEON 570

5 490,-

Hvordan varme opp kullgrillen?

Enten du har kulegrill til parkbruk eller en finere variant på terrassen, er det like enkelt å få opp varmen. Legg kull på toppen, og opptenningsbriketter under før du tenner på. La grillen stå til det slutter å brenne. Hovedregel er at jo bedre produsenten er, jo lenger vil den vare. Men det er også viktig å vedlikeholde grillen, så den holder seg så lenge som mulig.

Les våre tips til rengjøring av grillen.

Få mest mulig ut av grillsesongen med riktig grill til din bruk. Nordmenn elsker å grille, og vi legger ikke skjul på det.

For deg som griller i parken

Når sommerværet kommer er det ingenting som slår grilling i parken. Da er det fort gjort å ty til engangsgriller – som er hverken det mest økonomiske eller miljøvennlige valget. Gå heller for en kulegrill. Disse holder seg lenge og er enkle å frakte med seg, og gir bedre kvalitet på grillmaten enn en engangsgrill. For selv om du griller i parken, trenger ikke det å gå utover kvaliteten – snarere tvert imot!