Meny

Slik stryker du bunadsskjorten

Hvis du følger disse sju enkle trinnene stryker du bunadsskjorta glatt og fin på 5 minutter.

Følg disse enkle trinnene og få en glatt og vakker bunadsskjorte til 17.mai. Det tar ikke så langt tid som du tror!

Bunadsskjorten er krevende å stryke, og men det er slett ikke umulig å få den 17. mai-klar. Vi har saumfart internett etter de beste og enkleste tipsene for å stryke bunadsskjorten, og endte til slutt hos side2.no. Deres vinnende oppskrift, med hjelp fra Heimen Husflid kan oppsummeres i følgende punkter.

Slik blir bunadsskjorten 17. mai-klar [7 enkle trinn]

1. Bruk et strykejern med damp, med styrken satt til svak/middels (typisk 2 prikker i innstillingen).

2. Spray skjorten godt med vann.

3. Rull den sammen og la den trekke i minimum 30 minutter.

Les også: 3 enkle desserter til 17. mai

4. Begynn så med strykingen, og start med halslinningen. Bruk tuppen av strykejernet og stryk forsiktig, men bestemt det glatte kragepartiet.

5. Trekk deretter skjorten innpå tuppen av strykebrettet. Hold et godt tak i skjorten med den ene hånden, og stryk oppover mot halslinningen med den andre. På denne måten kan man glatte ut rynkene i halsen tilstrekkelig til at de blir jevne og pene.

6. Gå deretter løs på den ene armen. Start med ermelinningen, før du tar resten. På samme måte som i halslinningen bruker man tuppen av jernet til å stryke utover mot rynkene på linningen. Deretter brettes armen pent med sømmen i bunn, før man stryker resten. Prosedyren gjentas naturligvis på den andre armen.

Les også: Her er sommerens beste grilltips

7. Nå gjenstår kun forsiden og baksiden av skjorten. Begge deler strykes best ved å tre skjorten innpå strykebrettet. Husk å strekke ut stoffet, og stryk forsiktig, men bestemt.

Og verre er det faktisk ikke. I hvert fall ikke hvis du har et strykejern av skikkelig kvalitet.