Meny

Slik stryker du bunadsskjorta

Hvis du følger disse sju enkle trinnene stryker du bunadsskjorta glatt og fin på 5 minutter.

Følg disse enkle trinnene og få en glatt og vakker bunadsskjorte til 17.mai. Det tar ikke så langt tid som du tror!

Bunadsskjorter er krevende å stryke, men det er slett ikke umulig å få dem klare til 17. mai. Vi har saumfart internett etter de beste og enkleste tipsene for å stryke bunadsskjorta, og endte til slutt hos side2.no. Deres vinnende oppskrift, med hjelp fra Heimen Husflid kan oppsummeres i følgende punkter.

Slik blir bunadsskjorta 17. mai-klar

1. Bruk et strykejern med damp, med styrken satt til svak/middels (typisk 2 prikker i innstillingen).

2. Spray skjorta godt med vann.

3. Rull den sammen og la den trekke i minimum 30 minutter.

Les også: 3 enkle desserter til 17. mai

4. Begynn så med strykingen, og start med halslinningen. Bruk tuppen av strykejernet og stryk forsiktig, men bestemt det glatte kragepartiet.

Tefal Strykejern Easygliss

690,-

Electrolux strykejern EDB6150

749,-

5. Trekk deretter skjorten innpå tuppen av strykebrettet. Hold et godt tak i skjorten med den ene hånden, og stryk oppover mot halslinningen med den andre. På denne måten kan man glatte ut rynkene i halsen tilstrekkelig til at de blir jevne og pene.

6. Gå deretter løs på den ene armen. Start med ermelinningen, før du tar resten. På samme måte som i halslinningen bruker man tuppen av jernet til å stryke utover mot rynkene på linningen. Deretter brettes armen pent med sømmen i bunn, før man stryker resten. Prosedyren gjentas naturligvis på den andre armen.

Les også: Her er sommerens beste grilltips

7. Nå gjenstår kun forsiden og baksiden av skjorten. Begge deler strykes best ved å tre skjorten innpå strykebrettet. Husk å strekke ut stoffet, og stryk forsiktig, men bestemt. Og verre er det faktisk ikke. I hvert fall ikke hvis du har et strykejern av skikkelig kvalitet.