Meny

Slik pynter du julebordet

Foto: Interflora

Med et lekkert dekket julebord kan du få gjestene dine til å måpe allerede før julematen er servert.

Er du av typen som ikke helt klarer å dekke julebordet slik at det virkelig ser innbydende og koselig ut? Fortvil ikke, med hjelp fra blomsterdekoratør Nils Norman fra Interflora blir det nemlig vesentlig enklere å sikre den gode julestemningen rundt festbordet

Grønt som base

– Det friske vintergrønne er alltid basen når jeg dekorerer til jul. Det er fint uansett sammenheng, og alle julefargene passer fint til, forteller Norman.

Norman sverger altså til å ta utgangspunkt i det grønne, for da kan du lett bytte mellom nesten alle andre farger på blomstene. På denne måten blir det enkelt å veksle mellom forskjellige uttrykk.

– Finn frem noen klare glassvaser i ulike former, og still de rundt på bordet. Da kan du sette en, to eller tre blomster i hver vase, og enkelt få et friskt og spennende uttrykk. Hvis du bruker litt lave vaser, slipper du også at gjestene mister blikkontakt med hverandre, tipser han.

Bytt røde blomster mot hvite

I videoen over gikk Norman for røde blomster av forskjellige typer, der Amaryllis harmonerer flott med rose og tulipan. Samtidig er det altså en smal sak å skape et helt annet uttrykk, for eksempel ved å bytte ut røde blomster med hvite.

– Her har jeg gjort det enkelt, og byttet ut røde roser og tulipaner med hvite varianter – og ikke minst lagt inn noen orkideer. Det gir et rent og klassisk uttrykk, avslutter Norman.

Les mer i Interfloras Inspirasjonsmagasin

Julebord med vakre blomster fra Interflora. Foto: Interflora