Meny

Slik får du DAB i bilen

Nå som det riksdekkende radionettet i Norge er blitt heldigitalt, gjelder det å ha utstyret i orden i bilen.

På tross av mye motstand hold myndighetene fast ved avgjørelsen om å flytte det riksdekkende radionettet i Norge fra FM til DAB+ i 2017. Norge var det første landet i verden som gjorde denne overgangen på nasjonal basis.

Mange mangler fortsatt DAB i bilen

Tall fra radio.no viser ikke overraskende at DAB-bruken er økende, og at 86 prosent av radiolytterne har skaffet seg minst én DAB-radio. Samtidig mangler en vesentlig andel av landets biler DAB, da kun 49 prosent har blitt digitalisert på radiofronten.

Se vårt utvalg av DAB-adaptere

Hvis du er blant dem som mangler DAB i bilen, er du med andre ord ikke alene. Heldigvis kan dette løses uten å ha bilen på verksted, for alt du trenger er en DAB-adapter!

«Norge var det første landet i verden som gjorde overgangen fra FM til DAB på landsdekkende basis.»

Å montere DAB-adapter er enkelt

Det finnes mange gode DAB-adaptere på markedet, og de fleste er veldig enkle å montere. Normalt festes en antenne på innsiden av bilens frontrute. Denne mottar signaler som sendes videre til adapteren, enten via ledning eller trådløst. Adapteren kobles så opp til bilens lydsystem på en av tre måter:

  • Kablet vie en AUX-inngang
  • Trådløst via for eksempel bluetooth
  • Ved å konvertere DAB-signalene til FM-signaler, som bilens eksisterende radio kan plukke opp.

Hos Elon har vi hjulpet kunder med montering av antenner og adaptere i en lang stund allerede, så du kan trygt spørre om hjelp og råd hos din lokale Elon-butikk.

DAB+ er en videreutvikling av DAB-standarden, som står for Digital Audio Broadcasting. Noen av fordelene med DAB er at det blir plass til flere radiokanaler, og at lydkvaliteten blir bedre. Ta en nærmere kikk på hele vårt DAB-utvalg for å finne både radio og adapter.