Meny

Slik blir storrengjøringen enklere

Det trenger ikke ta en hel helg å gjøre huset rent. Med våre tips blir storvasken både enklere og mer effektiv.

Nesten ingen liker storrengjøring, men det er nødvendig i ny og ne. Når det er sagt, er det lov å bruke hjelpemidler og smarte triks. Jo flere jo bedre.

Smart tips #1: Har tyngden til sofaen eller bordet laget merker i gulvteppet? Legg et fuktig håndkle over og stryk med et strykejern ett lite minutt. Da finner teppet tilbake til sin opprinnelige form.

Prøv en vindusvasker

Når solen titter frem ser man hvor viktig vindusvasken er. Her er ikke hovedutfordringen å fjerne møkk og smuss, men å unngå skjolder i etterkant. Dette kan vindusvaskerne til Kärcher hjelpe deg med. Både speil og vinduer renses effektiv med disse batteridrevne vaskerne, ettersom den elektriske sugefunksjonen sørger for at du slipper dråper og renner.

«Siden forrige gang du kjøpte støvsuger har støynivået blitt lavere og sugeevnen bedre.»

Smart tips #2: De er ikke bare tallerkener og kjeler som blir rene i oppvaskmaskinen. Du kan også vaske for eksempel plastleker eller lofiltrene til lufteluker på denne måten.

Les også: Tips til bedre klesvask

Gå for en damprenser

Med en damprenser kan du gjøre rent på rekordtid, uten bruk av kjemikalier! I stedet baserer teknologien seg på vanndamp. Dampen dreper 99,99 prosent av bakterier, og den løsner også effektivt hardsittende smuss fra vriene overflater som fliser, stekeplater, kjøkkenhetter, hjørner og sprekker.

Smart tips #3: Bruk klesrulla ikke bare på klærne ditt, men også på lampeskjermer, sofaen og lenestolen.

Skaff deg en skikkelig støvsuger

Kvalitetsprodusenter som Electrolux og Bosch jobber kontinuerlig med å utvikle nye og bedre støvsugere. Siden forrige gang du kjøpte en har støynivået blitt lavere og sugeevnen bedre. Gamle støvsugere er dessuten vanskelige å håndtere i forhold til de nye som ruller lett på både gulvtepper og fliser.

Nye støvsugere har ergonomiske håndtak og massevis av smarte munnstykker. De lar deg finjustere sugeeffekten og støvsugerposen er større slik at du slipper å bytte så ofte. På toppen av det hele bruker de også mindre strøm.

Les også: Lei av å støvsuge? La en robot gjøre jobben

Smart tips #4: Møkkete filtre fra kjøkkenvifta blir som nye hvis de vaskes i glovarmt vann med natron (ca. 1 ss pr. 10l vann) og eddik (ca én kork pr. 10l vann).

Med forbehold om endringer i priser/sortiment.