Meny

Skal du ha vårrengjøring? Prøv disse tipsene!

Vårrengjøring, et ord som er forbundet med en deilig tid i vente, men også stress.

Vi har tipsene for deg som ikke har tenkt å bruke halve våren på rengjøring.

Legg deg ned på sofaen. Finn fram to til tre puter. Plasser en under hodet og to under beina. Sørg for at det er stille rundt deg. Lukk øynene og si mikrofiberklut 100 ganger. Nå er du klar for vårrengjøringen, og hvis du følger våre tips er det fort gjort.

Ikke kast bort tid på «vanlig» rengjøring

Du behøver ikke å bruke mye tid på å vaske der du vasker til vanlig. Fokuser på områder du som regel ikke går over jevnlig. Som for eksempel lister, over skap, inni skap, vinduer, kjøleskap… Sett på noe digg musikk og fyr opp lyden! La oss komme i gang, fort og gæli! 

Slik vasker du vinduene

Når det kommer til vask av vinduer er det tre ting du trenger, lunket vann, en mikrofiberklut og en nal. Det kan friste å begynne med vindusvasken når sola er fremme, ikke gjør det. Lett overskyet vær er å anbefale. Da slipper du at vinduene tørker altfor fort og etterlater seg skjolder på vinduet. Og for å gjøre prosessen litt kortere, vask kun vinduer i rom du oppholder deg mye i, og som er synlig for andre. For eksempel trenger du kanskje ikke vaske vinduene på soverommet?

Hvordan fjerne fett fra kjøkkenvifta

Kok opp vann i en stor kasserolle. Når vannet koker, tilsetter du en god dæsj med edikk og et par spiseskjeer med bakepulver. Leggs filteret til kjøkkenviften oppi kasserollen. Er filteret for stort, kan du helle blandingen i kjøkkenvasken. Husk og sett i korken først. Da vil det bli noe med pussing. En tannbørste funker godt til dette. 

Lenge siden du har vasket kjøleskapet? Les våre tips her

Pussing av sølv

Kommer 17. Mai like brått hvert år? Da kommer dette rådet godt med. Zalo og eddik. Fyll vaskekummen med varmt vann. Hell oppi 1 dl med eddik, (35%) og 3-4 skvetter med Zalo. Legg oppi alt av kobber, sølv og messing. Sørg for at de er dekket med vann, for å unngå skjolder. La det ligge i 3-4 minutter. Skyld alt i kaldt vann, for så å tørke med en svamp. Enklere blir det ikke. 

Les også: Så lett vasker du mikroen!

Ta knekken på kalk og flekker på kjøkken og badet

Er rom som brukes ofte og hvor det er viktig å holde bakteriene unna. En god miks her er, sitronsyre og eddik, blandes sammen i kaldt vann. Det tar knekken på kalk- og såperester. Du vil få en flekk- og luktfri overflate.

Har du høye kjøkkenskap?

Her samler det seg ofte fett og smuss. Lag en blanding varmt vann, salmiakk og Zalo.  

Gi deg selv litt ros for god jobb

Siste hånd på verket er å gi deg seg et klapp på skuldra. Og har du litt energi igjen, gå ut og kjøp deg en vakker bukett med tulipaner. Eller andre blomster. Det er ingenting som sier rent hjem som såpelukt og blomster på bordet. 

Les også: Slik gjør du ren terassen for våren!

Få tulipanene til å leve lengre

Lei av at tulipanene dine begynner å henge med huet etter kun en dag eller to? Ta litt potetmel i vannet. Da står tulipanene deg lengre. Stilken på tulipaner skal kuttes rett av og ikke på skrå.