Meny

Siste trend på kjøkkenet: Selvdoserende oppvaskmaskiner!

Når du først har hatt en oppvaskamskin med selvdosering er det ingen vei tilbake. Dessuten er det mye bedre for miljøet!

Først kom pulveret, så tablettene og nå flytende. Med gel som oppvaskmiddel følger de nye oppvaskmaskinene fra Grundig trenden vi har sett blant vaskemaskiner de siste årene, og tar seg av doseringen selv.

Selvdosering er bra for miljøet, lommeboka og hverdagen

Som den første aktøren i det norske markedet, har Grundig lansert en serie prisgunstige oppvaskmaskiner med selvdosering. Teknologien kalles ProDose, og den sørger for at maskinen automatisk justerer til riktig mengde oppvaskmiddel for valgt program.

Alt du må gjøre er å fylle kammeret med oppvaskgelé. Resten ordner maskinen selv.

– De fleste ønsker en enklere hverdag, og ProDose bidrar til dette. Maskinen doserer perfekt mengde oppvaskmiddel og du behøver kun å fylle kammeret ca. en gang i måneden, forklarer Nordic Brand Manager hos Grundig, Nina Fuglem.

Les mer: 14 ting du ikke visste kan vaskes i oppvaskmaskinen

Hun påpeker at selvdosering både er miljøvennlig og økonomisk gunstig:

– Spesielt hvis man bruker pulver er det lett å bruke for mye i maskinen. Å fylle på mer oppvaskmiddel enn man trenger er bortkastede penger, og lite miljøvennlig ettersom maskinen vil skylle ut unødvendig mye såperester. Med selvdosering slipper du dette, utdyper Fuglem.

Ett års forbruk av oppvaskmiddel med på kjøpet

Én flaske (900ml) med flytende oppvaskmiddel tilsvarer omlag 60 vask, og er nok til å fylle kammeret opptil tre ganger. Det går med andre ord lang tid mellom hver gang du trenger å kjøpe mer gel. Kjøper du en oppvaskmaskin med ProDose fra Grundig hos Elon innen 1. januar 2020, får du dessuten 5 flasker Finish Power Gel med på kjøpet. Rask hoderegning avslører at dette tilsvarer hele 300 vask!