Meny

Seks julegavetips til lydentusiaster

Elsker du musikk? Del lidenskapen din med andre gjennom julegavene i år.

Hva gir du til en som tilsynelatende har alt? Du tar for deg interessene hans, og gir han noe han i verste fall kan trenge mer av. Hos Elon har vi alt lydentusiaster drømmer om å finne under juletreet, og i butikkene våre får du naturligvis hjelp til å velge. Som en pekepinn har vi dessuten trukket frem følgende produkter:

Trådløse høyttalere

Tiden der hjemmene våre kun hadde lyd i stua er forbi. Nå til dags har vi trådløse høyttalere, som kan plasseres hvor du måtte ønske i huset. Du kan spille av musikken fra mobilen din, eller streame direkte fra eksempelvis Spotify. De trådløse høyttalerne er praktiske og brukervennlige, og skulle din musikkelskende gavemottager allerede ha en, vil hun sikkert ha en til.

Bærbare turhøyttalere

Skal du på hytta i julen, eller kanskje på nyåret? Med små reisehøyttalere kan du ta med deg favorittmusikken din hvor som helst, og dele den med reisefølget ditt. Disse to har god lyd selv om de er små og hendige:

DAB-radio

Enten man er enig i avgjørelsen eller ikke, er radiosendingene i Norge i ferd med å bli heldigitale. Fordelen er at lyden og dekningen blir bedre, men det krever at man kjøper nytt utstyr. Med en av disse radioene i hus er du klar for overgangen når FM-nettet slukkes i løpet av 2017.

Lydplanker til TVen

De blir stadig mer vanlige, og lyden blir stadig bedre. Lydplanker, eller sound bars, plasseres i underkant av TV-skjermen, og gir deg på en stilfull måte langt bedre lyd enn TVen leverer på egenhånd. Noen modeller har til og med innebygget subwoofer, og flere kan skilte med surround-lyd.

Mikroanlegg

Til kjøkkenet, garasjen eller gutterommet. Det er ikke alle steder man trenger et gigantisk anlegg, samtidig som man kanskje vil ha litt mer trøkk enn hva radioen kan levere. Da er mikroanlegg midt i blinken.

Hodetelefoner

Hvis du sitter på bussen, er ute og trener eller trenger noe i bakgrunnen i løpet av arbeidsdagen, er hodetelefoner det naturlige valget. Nå til dags er ikke valget bare mellom øreklokker og ørepropper, men også mellom kablede hodetelefoner og trådløse varianter. Vi har valgt ut en av hver.