Meny

Airfryer – Saftige matretter uten olje

Det er faktisk mulig å lage pommes frites, friterte løkringer og tilsvarnde matretter uten å bruke massevis av olje.

Ved bruk av imponerende teknologi kan du frityrkoke mat med varmluft i stedet for olje!

Mat er best når den er saftig, og det kan være vanskelig å lage virkelig smakfulle retter uten å ty til usunne matoljer. Det vil si, det pleide å være vanskelig. Ved hjelp av spennende teknologi kan du nemlig erstatte oljen med sirkulerende varmluft, i kokeapparater kjent som airfryers.

Les også: Her er sommerens beste grilltips

Hva kan du lage?

Med en air fryer kan du enkelt lage favoritter uten at antall kalorier skyter til himmels. Noen eksempler:

  • Pommes frites
  • Stekt kylling
  • Løkringer
  • Fish and chips
  • Vårruller
  • Frityrstekte reker
«I en air fryer gjenskapes den kjemiske prosessene ved steking med olje - uten olje! I stedet trigges reaksjonene av raskt sirkulerende varmluft. »

Teknologisk matlaging

Årsaken til at fet mat smaker så godt ligger i kjemien. Ved steking med olje oppstår det en reaksjon mellom aminosyrene og sukkeret i maten. Det frigjøres fyldige, aromatiske stoffer samtidig som maten får en sprø overflate. Det geniale med airfyer-teknologien er at denne prosessen gjenskapes med svært lite bruk av olje. Airfryer-serien til Philips krever for eksempel bare én liten teskje ved førstegangsbruk. Andre produsenter som OBH Nordica har modeller der en spiseskje olje alt som skal til.

Se hele utvalget innen frityr og koking

I fraværet av olje trigges de kjemiske reaksjonene av raskt sirkulerende varmluft. Temperaturen kan komme opp i så mye som 200 grader. Enkelte airfryers roterer dessuten maten under tilberedning, slik at oppvarmingen blir helt jevn. Det er også vanlig med glasslokk slik at man kan følge med underveis hvis man ønsker. Samtidig er en av fordelene med airfryerne at dette ikke er nødvendig. Bare legg inn maten, så ordner maskinen resten.

Philips Airfryer HD9240-90

1 989,-

«De fleste oppskrifter blir raskere ferdig i en air fryer, og det lukkede systemet sørger for et jevnere resultat.»

Raskere enn varmluftsovnen

Ettersom luften beveger seg langt raskere enn i en vanlig varmluftsovn, er en air fryer også et tidsbesparende alternativ. De fleste oppskrifter blir raskere ferdig og det lukkede systemet sørger også for et jevnere stekeresultat. Fremgangsmåten er dessuten lekende lett.

  1. Legg ønskede ingredisenser på plass i Airfryer-skuffen, med fritt valg av krydder og annet tilbehør.
  2. Lukk skuffen og still inn antall grader med hjulet på toppen.
  3. Velg steketid i front.

Resten tar airfryeren seg av, og mengder av det usunne matfettet kan du altså droppe.