Meny

Radiodekning i sommer

Usikker på dekningen i sommer? Sjekk mottaksforholdene med dekningskartet.

Radionettet er midt i overgangen fra FM- til DAB-nett. Det betyr store forbedringer i dekningen over hele landet, forteller Mari Hagerup hos Digitalradio Norge.

– Det er nå god DAB-dekning over hele landet, og det er særlig på veinettet du merker den største forskjellen, sier hun.

Sjekk dekningsforholdene selv

Radio.no har et eget dekningskart for radio på sin nettside. Her kan velge kanalen du søker dekning for, og deretter sjekke forholdene i området. Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet har bekreftet at det er godt samsvar mellom faktisk dekning og dekningskartene.

Finn ut hvordan du leser kartet hos Radio.no

Ifølge Hagerup er det snakk om merkbar kvalitetsforskjell siden DAB-oppgraderingen begynte.

– Prøv DAB gjennom Hallingdal, Østerdalen og Gudbrandsdalen, så vil du se hvordan det nye radionettet gir helt nye opplevelser. Flere steder langs sørlandskysten vil du også merke bedre dekning fra DAB enn FM-nettet. Men ikke bare der, det vil være stedvise bedringer over hele landet.

Bedre lytteropplevelse

Hagerup forteller at det landsdekkende DAB-nettet var i full drift allerede før jul. Oppgraderingen gir et større kanalmangfold over hele landet og utvisker forskjellene mellom by og land.

– 23* radiokanaler selv på Nordkapp og Lindesnes er noe man aldri før har hatt i Norge, sier hun.

I likhet med FM-nettet, vil noen få steder ha svakere radiomottak. Hagerup sier at dette er å forvente, da flere områder i Norge generelt har svak dekning.

– Vi bor i et land med krevende topografi og spredt befolkning, og mange områder i Norge har generelt svak dekning både fra radio, TV og mobilnett.

Mari Hagerup fra Digitalradio Norge. Mari Hagerup fra Digitalradio Norge.

*Antall riksdekkende radiokanaler i DAB-nettet øker stadig. 23 nye radiostasjoner er gjeldende fra 11. juni 2015.