Meny

Printerne som passer til skolebruk

Gjør hverdagen enklere for tenåringen: Skaff en trådløs printer hjemme, så de kan printe ut skoledokumentene fra mobilen.

Skolestart er rett rundt hjørnet. Har du en tenåring i huset, betyr det et nytt semester med innleveringer, tentamen og oppgaveskriving. Da er det praktisk å ha en printer hjemme.

Kategorisjef Knut Grimstad hos Elon Norge har valgt ut to modeller som egner seg godt til både fotoprint og dokumentutskrifter.

Printer til dokumenter…

Skal printeren primært brukes til enkle formål – som dokumentutskrifter og skanning – trenger du ikke å gå til anskaffelse av en toppmodell. En multifunksjonsskriver under 500-lappen får som regel jobben gjort.

Grimstad trekker blant annet frem Canon MG2950.

– Multifunksjonsskriveren Canon MG2950 passer godt til de som ikke bruker printeren så mye, men som likevel vil ha muligheten til å skrive ut eller skanne dokumenter hjemme, sier han.

Grimstad forteller også at modellen har wi-fi, som betyr at du enkelt kan gjøre utskrifter fra smarttelefonen, nettbrettet, kameraet eller skytjenestene du bruker.

Les også: Gjør utskrifter fra mobilen 

…eller printer til foto?

Hvis du bruker printeren til andre formål – for eksempel fotoprint – anbefaler Grimstad andre alternativer.

– Canon MG5650 er en svært god printer til fotoutskrifter. Papir er også veldig viktig, hvis det er snakk om bilder som skal tas vare på eller rammes inn, forteller han.

Denne modellen har, i likhet med MG2950, også trådløs funksjonalitet med wi-fi. Den største forskjellen er at MG5650 kommer med fem separate blekkassetter – det vil si at du kun trenger å bytte ut blekket som har gått tomt.