Meny

Personlig vårrengjøring med epilator

Det er ikke bare hjemmet som skal skinne nå i vårmånedene. Det er vel et par bleke, hårete vinterlegger som skal ut på vift også? Føler du deg truffet? Les videre…

Jo eldre man blir jo mer hår vokser det frem, fra steder du ikke visste det gikk an å få hår en gang. Det er så irriterende! Spesielt nå som sommeren nærmer seg, og tiden for shorts, kjoler og skjørt er rett rundt hjørnet. For ikke å snakke om stranda!

Hvordan fungerer en epilator? 

I motsetning fra en barberhøvel som kutter hårene tvers av, napper epilatoren ut hårene, rot og alt. Den kan brukes på alle områder der du får uønsket hårvekst, legger, bikinilinjen, under armene, lår, you name it. En epilator fungerer altså på samme måte som voksing, men epilatoren har en kjempefordel. Med epilatoren trenger du ikke å vente til hårene har vokst til en viss lengde, slik med voksing, der du må vente 4-5 uker mellom hver gang. Du kan bruke den så ofte du vil eller makter som noen kanskje vil si. Den tar hår helt ned til 0,5 mm, med andre ord, du kan holde deg hårfri 24/7.

Les også: Skal du ha vårrengjøring? Prøv disse tipsene!

Fordeler med epilator

  • Kjempelett å bruke 
  • Du får fjernet hårene ved roten
  • Du får både færre og mykere hår
  • Du får nappet hår som er så korte som 0,5 mm
  • Enkel å ta med seg på reise

Ulemper med epilator

  • Det tar litt tid  
  • Det gjør litt vondt, men du tåler det
  • Du kan få litt røde nupper rett etter behandlingen
  • Inngrodde hår? Ja, det kan skje

Hvor ofte må man epilere?  

Dette er veldig individuelt, og kommer helt an på hvor fort hårene dine vokser, og om du har kraftig hårvekst eller ikke. Du kan gjøre det så ofte eller så sjeldent du vil. Du er sjefen.

Er epilator vondt?

Helt ærlig? Ja, det er jæ.. vondt! De første gangene. Når du har kommet over kneika, og blitt litt vant til følelsen, gjør det ikke så vondt. Ubehagelig, jo, men vondt, nei. Etter 1, 2, 3 ,4 ganger vil du merke at hårene begynner å bli mykere og at det blir færre av dem. Hold ut, her er det verdt å lide for skjønnheten. 

Tips: Det kan hende, ut av smerte, at det er fristende å gripe tak i barberhøvelen, men ikke gjør det. Da kuttes hårene rett av, og vokser ut mye raskere, både stivere og langt flere. 

Hva må du gjøre for å unngå rødhet og nupper?

Her gjelder det å følge «åpne/lukke»-prosessen. Før du starter, ta en varm dusj. Da får du åpnet opp porene. Grunnen er at det skal gjøre litt mindre vondt, og for å unngå røde nupper og inngrodde hår. Når du har fjernet hår, ta en kald dusj eller bare dytt en kald klut mot de områdene du har fjernet hår fra. Har du en mild lotion uten parfyme kan det også hjelpe.

Les også: Slik gjør du ren terrassen for våren

Hva koster en epilator?

Du får varianter helt ned i 400 kroner og opp til et par tusen lapper. Det kommer helt an på hvilke funksjoner du ønsker. For eksempel koster varianter som tåler vann naturligvis litt mer. Se på det som en investering, du skal ikke fjerne mye hår før du har fått valuta for pengene. Vårt tips: les referanser på nett og snakk med venninner. Du kjenner garantert noen som har erfaring med den geniale og fryktede epilatoren.  God vår og sommer