Meny

Pulsklokke: En personlig trener på håndleddet!

Det er enklere å holde seg i form når du med en aktivitetsmåler. Men hvilken type burde du velge? Her er våre beste tips!

Trenger du litt ekstra motivasjon for å holde deg aktiv? Du er ikke den eneste. Pulsklokker og aktivitetsmålere har blitt veldig populære i de siste årene, både blant treningsentusiaster og nybegynnere.

Få mer ut av treningen med aktivitetsmåler

Først og fremst er pulsklokken eller aktivitetsmåleren en god veileder når du trener. Du kan for eksempel sjekke intensiteten under treningsøkten, og presse deg selv til å prestere litt bedre.

Er du virkelig interessert i å forbedre deg, bør du finne ut av makspulsen din. De fleste benytter seg av denne formelen:

220 – (alder x 0,7)

Det betyr 220 slag minus 70% av alderen din. Tine råder deg til å varme opp i 20 minutter først, for så å kjøre bakkeløp i 2×3 minutter når du skal måle makspulsen.

Hvilken pulsklokke eller aktivitetsklokke burde du velge?

Se an hvor mye du trener, og sett deg noen mål – deretter kan du velge modell. De enkleste aktivitetsmålerne fungerer i hovedsak som skrittellere, men det finnes i dag mange varianter som blant annet har integrert pulsmåler. Disse måler pulsen med en sensor på håndleddet ditt, til forskjell fra de mest avanserte pulsklokkene med eget pulsbelte.

Les også: Bli sunn og sprek med treningsklokke

Ønsker du deg en modell som ser bra ut, har GPS og tilkobling til telefonen din, er Polar A370 et godt alternativ.