Meny

Ølboks-burgere og 4 andre herlige grilloppskrifter

Det er helt OK å grille pølser på grillen. Det er en klassiker. Samtidig er det litt kjedelig, eller?

Vi hadde i hvert fall lyst på noe litt annerledes. Derfor tok vi turen til nettstedet Delish for å finne inspirasjon til noen alternative grilloppskrifter. Delish drives av en gruppe menneske som liker å lage mat, men det de elsker er å spise. Oppskriftene er derfor like enkle som de er smakfulle. Vi gleder oss i hvert fall til å lage disse på nytt utover sommeren!

1. Ølboks-burgere

Ved å bruke en boks under tilberedningen, kan burgere faktisk bli enda diggere. Det må ikke være en ølboks heller. En hvilken som helst rund gjenstand i passe størrelse får jobben gjort.

Tidsbruk: ca .40 minutter

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 800 g kjøttdeig
  • 1 spiseskje Worcestersaus
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 1 ølboks eller liknende
  • Salt og pepper
  • 8 skiver bacon
  • 4 burgerbrød (eller små baguetter)
  • Tomat og salatblader
  • Cheddar-ost i kuber
  • 1 Paprika i skiver
  • 1 løk i skiver
  • 1 jalapeño
  • 4 skiver med provolone-ost (eller en annen type)

Les også: Ren grill på 15 minutter!

Fremgangsmåte:

  1. Fordel sausen og hvitløken i kjøttdeigen, og lag 4 like store baller av den. Bruk en ølboks eller tilsvarende til å lage en grop i midten av hver ball. Krydre med salt og pepper og lirk forsiktig boksen ut ved å vri den.
  2. Legg to skiver med bacon rundt hver ball, og fyll gropen med cheddar i kuber, tynnskåret jalapeño, paprika og løk. Legg en skive provolone-ost (eller en annen type) på toppen.
  3. Stek på grillen på middels varme i ca. 30 minutter. Serveres som en vanlig burger med burgerbrød, gjerne med en salatskiver og tomat under kjøttet. Det er også lov, men ikke påbudt, med ketchup og dressing.

Original oppskrift her

2. Taco med grillede reker

En nydelig variant av den klassiske tacoen, der kjøttdeig er erstattet med grillede reker.

Tidsbruk: ca. 40 min

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 0,5 dl olivenolje
  • 3 spiseskjeer opphakket koriander
  • Saften fra 3 lime
  • Salt og pepper
  • ½ kg rensede reker (minst)
  • ¼ rødkål
  • 4 spiseskjeer majones
  • 1 spiseskje chillisaus
  • 4 tortillas

Les også: Vifteguide: Slik får du det svalt i sommer

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen olivenoljen med korianderen og 1/3 av limesaften i en bolle. Krydre med salt og pepper.
  2. Legg rekene i en ildfast form og hell over blandingen. Fordel den godt og la det marinere i 20 minutter.
  3. Lag i mellomtiden fyllet, ved å blande hakket rødkål, majones, resten av limesaften og chillisausen (for eksempel Siriacha) i en bolle
  4. Grill rekene på høy varme til de får stekeskorpe, ca. 3 minutter på hver side.
  5. Varm tortillaene i ca. 1 min på hver side, og server som klassisk taco. Det er også godt men noen skiver avocado i, og du kan i grunnen fortsette å fylle på med hva du vil. Det er også lov med litt ekstra reker.

Original oppskrift her

taco med reker på grillen

4. Kålstek

Med riktig tilberedning og krydder kan kål erstatte kjøtt i et grillmåltid, eller i det minste fungere som nydelig tilbehør.

Tidsbruk: ca. 30 min

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 1 stort kålhode
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Paprikaflak
  • Oppkuttet bacon
  • Blåmuggost
  • Vårløk
  • Dressing

Les også: Slik velger du riktig grill

Fremgangsmåte:

  1. Skjæl kålen i ca. 1,5 cm tykke skiver. Pensle dem med olivenolje og krydre med salt, pepper og paprikaflak. Stek dem så på middels varme på grillen i omtrent 5 minutter på hver side.
  2. Topp skivene med bacon, blåmuggost, vårløk og dressing, eller noe helt annet. Her er det lov å eksperimentere.

Original oppskrift her

5. Grillet mais-salsa

Man kan fint steke mer enn bare hovedretten på grillen, og denne salsaen er såpass god at du egentlig ikke trenger noe annet.

Tidsbruk: ca. 30 min

Ingredienser (6 porsjoner):

  • 5 maiskolber
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Salt
  • 1 moden avocado
  • Cherrytomater
  • ½ rødløk
  • 2 spiseskjeer hakket basilikum
  • Ca.0,5 dl olivenolje til dressingen
  • 0,8 dl lime juice
  • 1 hakket hvitløksfedd
  • 1 spiseskje paprikaflak
  • Nachochips

Fremgangsmåte:

  1. Pensle maiskolbene med olje og krydre med salt. Grill dem så i ca. 8 minutter til det begynner å danne seg stekeskorpe. La kolbene avkjøle seg litt før du river av kornene med en kniv.
  2. Bland sammen maisen med avocado, tomater, løk og basilikum i en bolle.
  3. Hent en annen bolle og bland sammen 0,5 dl olivenolje, lime juicen, hvitløken og paprikaflakene. Krydre med salt og visp til alt er jevnt fordel. Hell så blandingen over maisen. Serveres med nachochips.

Original oppskrift her

BONUS: Det er klart du kan steke pizza på grillen!

Det er ikke så mange som steker pizza på grillen, men det fungerer faktisk kjempebra! Pizza trives med sterk undervarme, så grillen egner seg helt utmerket. Det blir aller best med en pizzasten, men det fungerer også fint å bruke aluminiumsfolie.