Meny

Nydelig pavlova til 17. mai!

Av og til er det best å gå for klassikeren. Prøv denne herlige pavlova-oppskriften til nasjonaldagen i år!

En seig og herlig marengskake, sprø på utsiden og myk på innsiden.

I Småland i Sverige ligger fabrikken til Ankarsrum. Ved siden av det kule designet er kjøkkenmaskinene deres kjent for den høye kvaliteten, og faktisk kommer alle produktene med hele syv års garanti.

Da nettstedet tek.no testet kjøkkenmaskiner i desember 2018 ble Ankarsrum AKM 6230 kåret til best-i-test. Slike utmerkelser får man ikke uten grundig kvalitetssikring av produktene sine, så vi kan være rimelig trygge på at folkene hos Ankarsum er godt bevandret på kjøkkenet.

Les også: Tre enkle desserter til 17. mai

Nettopp derfor har vi snakket med de kloke hodene fra Småland for å sikre oss den beste oppskriften på den klassiske 17. mai-kaken pavlova. Vi vet det høres ut som galskap, vi snakket med svensker om en 17. mai-oppskrift, men stol på oss. Dette er faktisk den beste oppskriften!

ingen kake sider mer 17. mai enn Pavlovaen Pavlova er en sikker vinner på 17. mai.

Smakfull Pavlova til nasjonaldagen

  • 6 romtempererte eggehviter
  • 3,5 dl sukker
  • 2 ts maisstivelse
  • 1 ts eddik 12 %, alternativt hvitvinseddik

Glassur:

  • 3 dl fløte
  • 1,5 dl karamellisert melk
  • Ferske bær og frukt etter eget ønske

Slik lager du pavlova

  1. Sett ovnen på 175°C.
  2. Bruk ballongvisper og tilsett eggehvitene og visp på høy hastighet til det formes myke topper.
  3. Tilsett sukker litt av gangen samtidig som du visper. Fortsett å vispe til marengsen er jevn og glansete. Kjenn med fingertuppen om sukkerkrystallene er oppløst.
  4. Tilsett maisstivelsen og eddik, visp til alt er godt blandet.
  5. Dekk en stekeplate med bakepapir og plassér marengsen på platen. Lag en rund form på ca 20 cm i diameter.
  6. Bak i den nedre delen av ovnen i 5 minutter. Senk varmen til 125°C og bak i ytterligere 60 minutter.
  7. Skru av ovnen og la bunnen svalne inni.
  8. Visp fløte. Fordel fløten over hele bunnen og strø over den karamelliserte melken og dekorer med ferske bær.

Ankarsrum Kjøkkenmaskin AKM 6230SG

5 990,-