Meny

Nettbrett for alle behov

Å bruke nettbrett kan være både morsomt og lærerikt for de minste, men de trenger ikke nødvendigvis samme modell som mamma og pappa.

Da de første nettbrettene kom, så ikke alle poenget med en mellomting mellom mobilen og PC-en. I dag har nettbrettene blitt så anvendelige at mange velger bort laptopen helt og holdent.

Nettbrett på reisefot

Nettbrettet kan være et utmerket verktøy på reise. Det er lettere å håndtere enn en bærbar PC. Samtidig har du de fleste av de samme mulighetene. Hvilken ytelse og skjermstørrelse du trenger, avhenger av hva du ønsker å bruke nettbrettet til. Skal du se HD-film og spille spill, er de største og kraftigste modellene å anbefale. Begrenser bruken seg til lett surfing, kommer du langt med de billigere variantene. Les også: Slik velger du riktig Smart-TV

Praktiske tips for nettbrett til reise:

  • Beskyttelse er viktig. Kjøp et etui eller lignende, så slipper du å bekymre deg for transportskader.
  • Velg et nettbrett med støtte for 3G/4G. Da er du ikke avhengig av WiFi.
  • Sjekk batteritiden før du kjøper. På tur kan man ikke alltid lade så ofte.

Nettbrett til underholdning

Hvis du i hovedsak skal bruke nettbrettet til underholdning, anbefaler vi å velge en av modellene med aller størst skjerm. 10 tommer eller større! Dagens nettbrett har fantastiske skjermer, med klare og sterke farger. Len deg tilbake og nyt film i 4K-oppløsning, eller kjøp en håndkontroller med bluetooth-støtte for å ta spillingen til et nytt nivå. De fleste nettbrettene med stor skjerm har god ytelse på prosessor og minne, men hold likevel et øye på spesifikasjonene. Se etter prosessorer med flere kjerner og hastighet på minst 2GHz, og ikke mindre enn 4GB minne.

Nettbrett som bok?

Det finnes flere alternativer til fysiske bøker på markedet. Fordelen med slike eBok-lesere er at du kan laste ned massevis av bøker til én enhet. Da blir sekken vesentlig lettere. Vil du ha litt flere muligheter kan du også erstatte ebokleseren med et av de minste nettbrettene. Du beholder alle eBok-fordelene, samtidig som du kan gjøre lette oppgaver som å sjekke mailen din.