Meny

Nå kommer skattepengene!

Er du en av de heldige som får igjen på skatten, er det snart på tide å sjekke kontoen. Må du betale restskatt? Da er det også et par ting å passe på.

Hele 2,8 millioner skattebetalere får igjen på skatten i år, og i snitt får de hele 11.000,- igjen. For mange kommer det godt med når feriemåneden juli står for tur.

Skatteetaten starter utbetalingen av skattepengene allerede 21. juni for vanlige lønnstakere og pensjonister. Er du næringsdrivende eller gift med en næringsdrivende, må du smøre deg med litt tålmodighet og vente til 2. august. Du vil få varsel på SMS eller e-post når din utbetaling kommer

Bruk skattepengene dine på noe fornuftig til ferien! Kanskje noe elektronikk fra Elon? Bruk skattepengene dine på noe fornuftig til ferien!

Pass på at du har riktig kontonummer

Husket du å sjekke at kontonummeret for utbetaling var riktig? Der var fristen for å endre opplysninger nemlig satt til 15. mai. Lett å glemme i farta, kanskje, men dersom man bytter bankforbindelse må man altså endre dette selv.

Du kan fortsatt gå inn via altinn for å endre opplysningene dine, men merk at utbetalingen kan bli noe forsinket dersom du hadde opplyst feil kontonummer i utgangspunktet. Gjør du ingenting, vil du til slutt få et utbetalingskort sendt til din adresse.

Den kjedelige restskatten

Det kan være ulike grunner til at man ikke traff med skatteinnbetalingen for 2016, men har man først fått restskatt er det fortsatt flere veier å gå.

  • Betal inn restskatten før 31. mai. Da slipper du at det legges til renter på beløpet – og det er ute av verden slik at du kan ta ferie med god samvittighet.
  • Frist for innbetaling er 20. august dersom du fikk skatteoppgjøret 22. juni. 
  • Har du vansker med å betale hele beløpet på en gang? Kontakt skatteetaten. De er behjelpelige med å utsette betaling for deler av beløpet, men husk at du må betale renter for det utestående beløpet.

Unn deg noe morsomt til sommeren!

Mange bruker nok skattepengene sine til å betale for ferien. Men kanskje kan du unne deg en dings til å ha med på stranda, også? Har du vært flink å betale skatt, har du fortjent det. La deg inspirere av Elons utvalg av sommerelektronikk!