Meny

Mobilene våre blir smartere og smartere

Mange mener at mobiltelefonene fra år til år er helt like, men du skal ikke hoppe over mange modeller før du har gått glipp av mange spennende muligheter.

Begrepet smarttelefon er i ferd med å dø ut, ettersom de aller fleste mobiler nå til dags er blitt smarte. Dermed kaller man dem bare ”mobiler”, men når sant skal sies fortjener de å få beholde smart-delen i navnet sitt. I dag er det nemlig få begrensninger på hva man kan gjøre på telefonen. Med mindre du stiller ekstremt høye krav, trenger du ikke lenger et ekstern videokamera eller en laptop. Du kan gjøre alt sammen direkte på mobilen.

Med utgangspunkt i toppmodellen til Samsung, altså Galaxy S7, la oss ta en titt på hva moderne mobiltelefoner i toppsjiktet er i stand til. Og før du spør, Galaxy S7 er ikke den med batteri som tar fyr. Det problemet gjelder bare Galaxy Note 7.

 

«Galaxy S7 er blant mobilene som støtter trådløs lading. Alt du må gjøre er å legge telefonen innenfor ladesonen, enten det er snakk et bord du har kjøpt på IKEA eller i den nye bilen din. Resten går av seg selv.»

Ytelse

Galaxy S7 sitter på en Octa-Core-prosessor og har 4GB med RAM. Dette gjør telefonen i stand til å kjøre krevende programmer. Du kan også lynraskt ”multitaske” ved å hoppe mellom flere åpne apper på samme tid. Ytelsen i god nok til å kjøre imponerende spill, samt spennende virtual reality-opplevelser gjennom tilleggsutstyr som Gear VR.

Kamera

Kameraet til en moderne telefon som S7 har naturligvis avansert autofokus, og bildene får du helt opp til 12 megapiksler i størrelse. Det finnes også mulighet for panoramabilder og video i forskjellige hastigheter. Den krystallklare Super AMOLED-skjermen på 5,1 tommer gjør det dessuten lett å fange opp alle detaljene.

Hurtiglading og trådløs lading

Det er mye snakk om at dagens mobiler må lades ofte. Hvis man bruker telefonen aktivt er dette sant, men samtidig gjøres det stadig fremskritt på batterifronten. Ikke minst har tiden det tar å lade opp telefonene krympet mye de siste årene. Med hurtiglading er telefonen klar til bruk igjen på kort tid, og Galaxy S7 er i tillegg blant mobilene som støtter trådløs lading. Alt du må gjøre er å legge telefonen innenfor ladesonen, enten det er snakk et bord du har kjøpt på IKEA eller i den nye bilen din. Resten går av seg selv.

Vann og støvbeskyttelse

Stadig flere mobiler blir vann- og støvbestadige. Tiden da mobiler beregnet for ekstrembruk var enorme beist pakket inn i tykk plast er for lengst over.

Smarte løsninger

Telefoner som Samsung Galaxy S7 har støtte for microSD-kort, slik at du kan tilpasse lagringsplassen etter behov. I tillegg får mobilene stadig flere smarte løsninger, som du ikke klarer å leve uten når du først er blitt vant til dem. Du kan eksempelvis låse opp telefonen eller gjøre banktjenester med fingeravtrykket ditt, og skal du snekre kan mobilen fungere både som linjal og vater. På toppen av dette har dagens mobiler innebygget GPS, noe som gjør dem til ideelle tur- og treningskamerater.

Dette er dessuten bare toppen av kransekaken, så ikke du må aldri tenke at det eneste som endrer seg fra år til år er modellnummeret.

Samsung galaxy S7 har alt du trenger i en telefon. Foto: Samsung.