Meny

Mangler dere DAB på jobben?

Slik blir du og kollegaene dine klare for overgangen fra FM til DAB.

Gjennom 2017 flyttes alle riksdekkende radiokanaler over fra FM til DAB. For alle som lytter til radio på arbeidsplassen innebærer dette justeringer, men heldigvis finnes det allerede et rikt utvalg av DAB-radioer og adaptere i ulike størrelser og prisklasser.

DAB på kontoret?

På kontoret må man først ta et grunnleggende valg. Vil man høre på radio i fellesskap, og la lyden bre seg utover lokalet som i en klesbutikk, eller vil man høre på radio individuelt. For alternativ én står valget mellom en DAB-radio som er kraftig nok til å høres gjennom hele kontoret, og en adapter som kan kobles til eksisterende lydanlegg. Slik adaptere kan nemlig forvandle et hvilket som helst anlegg til en digitalradio.

For alternativ to finnes det flere muligheter, da markedet er fullt av ulike DAB-radioer i forskjellige størrelser og prisklasser. For å ikke skape en virvar av forskjellige lyder kan det imidlertid være lurt å gå for alternativer med lydutgang, slik at hver enkelt kan bruke hodetelefoner og dermed ikke forstyrrer hverandre.

Radioer på kampanjepris fra Elon.

DAB hvis man jobber utendørs?

Hvis dere jobber utendørs er ofte en felles radio det mest hensiktsmessige, spesielt hvis man forflytter seg mye rundt og/eller bruker verktøy. Gå for en litt dyrere modell, som leverer på lyden samtidig som den kan gå på batteridrift. Det gjør radioen plasseringsvennlig da man ikke må tenke på tilgang til strøm. Det kan også være lurt å velge en litt robust variant, som tåler en trøkk og litt småregn.

Les mer om DAB på farten

Radioer på kampanjepris fra Elon.

DAB hvis du kjører mye bil i jobben?

For mange har arbeidsplassen fire eller flere hjul store deler av dagen. Hvis du har en nyere bil eller lastebil med DAB allerede integrert, er du allerede i mål. Fortvil imidlertid ikke dersom dette ikke er tilfellet. Vi har nemlig en rekke praktiske DAB-adaptere i sortimentet vårt, som er designet for å kobles opp mot eksisterende FM-anlegg i bilen. På denne måten sparer man utgiftene for oppgradering av lydanlegget, en utgift som ofte strekker seg forbi 10 000,- kroner.

Les mer om DAB i bilen

Radioer på kampanjepris fra Elon.

Digital radio over nettet?

Enten du jobber utendørs, innendørs eller i bilen finnes det et alternativ til DAB. Både nasjonale og internasjonale radiostasjoner er nemlig tilgjengelige via nettradio. Hvis du har internettilgang på jobben er digitalradio bare et Google-søk unna, og utendørs kan du benytte smarttelefonen din. Koble opp mobilen til en trådløs høyttaler og lytt gjennom app eller nettleser. Husk dog at du forbruker mobildata hvis du hører på radio på denne måten, noe du slipper med en dedikert DAB-radio eller en adapter.

Les mer om internettradio

Radioer på kampanjepris fra Elon.