Meny

Lei av pølser som turmat? Her er tre sunne alternativer

Tradisjoner er vel og bra, men du er ikke nødt til å spise den samme maten hver eneste gang du skal ut i naturen.

Nordmenn er glade i å gå på tur, både til fots og med ski på beina. I begge tilfeller er turmat viktig for å holde humøret oppe, men er du ikke litt lei av å fiske ut wienere fra termosen? Er det ikke på tide å grille noe annet enn pølser, pinnebrød og marshmallows?

Hvis du er på utkikk etter noen annerledes og sunnere alternativer, som fremdeles er praktiske på tur, har du kommet til rett sted. Her er tre sunne alternativer til deg som vil ha noe annet enn appelsiner og kvikk lunsj.

Les også: Pulsklokke eller aktivitetsarmbånd?

Grove lapper

12 lapper:

  • 3 egg
  • 3dl syrnet melk
  • 2,5dl hvetemel
  • 2dl sammalt hvete
  • 1ss sukker
  • 1,5ts natron
  • 2 ss smør

Slik går du frem:

Røren lager du på forhånd. Visp sammen eggene og melken, før du tilsetter melet, sukkeret og natronen. Visp videre til røren er klumpfri, eller bruk en god blender. La røren svelle i ca. 20 minutter, før du heller den over i en tom plastflaske. På turen tar du med en liten stekepanne som tåler flammer, lettmargarin som stekefett og syltetøy uten tilsatt sukker. Alternativt kan du droppe bålet, og bruke et stormkjøkken. Da er det enklere å kontrollere temperaturen. Lappene skal nemlig helst stekes på middels varme. Oppskrift fra melk.no

Wilfa Blender BL-800S

899,-

Ronneby Bruk Stekepanne Maestro

499,-

Lakseburger i pitabrød

4 Porsjoner:

  • 400g laksefilet
  • 0,5ts sitronpepper
  • 0,5ts chilipulver
  • Stekeolje
  • Pitabrød
  • Salat eller annet tilbehør

Slik går du frem:

Selve burgerne gjøres klare i forkant. Fjern eventuelt skinn og skjær lakens i terninger. Finhakk så terningene og bland fisken godt inn sammen med krydderet. Dypp en skje i kaldt vann og form burgerne i hånden. Stek de så i to minutter på hver side. På turen tar du med en liten rist til å ha over bålet, som du varmer burgerne og pitabrødene på. Husk også salat eller annet tilbehør du liker på burgere. Oppskrift fra 3iuka.no

Ikke glem god musikk til maten:

JBL Bærbar høyttaler Clip 3 Blå

599,-

Harman Kardon Høyttaler Onyx Studio 5 Grå

1 990,-

Ekspress fiskesuppe

4 Porsjoner:

  • 400g seifilet
  • 1 potet av melende type
  • 1 skive sellerirot
  • En kvart purre
  • 1 gulrot
  • 1ss flytende margarin
  • 1ts karri
  • 0,25ts kajennepepper
  • 0,5ts gurkemeie
  • 9dl vann
  • 1 terning fiskebuljong
  • 1dl matfløte
  • Salt

Slik går du frem:

Skjær fisken i terninger på ca. 2 cm. Vask og rens grønnsakene, og riv poteten, selleriroten og gulroten med et grovt rivjern. Skjær så purren i tynne ringer. Varm opp margarinen i en kjele og surr inn poteten og selleriroten sammen med karri, kajennepepper og gurkemeie i noen minutter. Tilsett deretter vannet og buljonterningen.

La blandingen koke opp og koke i fem minutter, mens du rører om. Rør såpass kraftig at poteten løser seg opp og gjør suppen tykkere. Tilsett deretter fisken sammen med gulroten og purren, og gi suppen et nytt oppkok. Tilsett til slutt matfløten og smak til med krydder og salt. Varmes over bålet eller på stormkjøkken i kjele, eller serveres fra termos. Oppskrift fra 3iuka.no

Les også: Litt sunnere i 2020? Slik klarer du det

Varm suppe på bålet på tur! Suppe fra bålet holder seg varm vesentlig lenger enn grillpølser.