Meny

Lei av å støvsuge? La en robot gjøre jobben!

Robotstøvsugere har blitt gode nok til å overta den forhatte jobben.

Det har skjedd mye siden Electrolux lanserte verdens første kommersielle robotstøvsuger i 1996. Dagens robotstøvsugere er vesentlig mer effektive, og rimelige nok til å være et alternativ for folk flest.

«Siden robotene er lave kommer de til under sofaen og TV-benken. »

Kommer til under sofaen og TV-benken

De fleste robostøvsugere er nokså runde og flate. Ettersom robotene er såpass lave kommer de til på steder den vanlige støvsugeren sliter med, som under sofaen eller TV-benken. Der kan de også stues vekk når de ikke er i bruk. Les også: Slik velger du riktig strykejern

Hvordan virker en robotstøvsuger?

De rimeligste robotstøvsugerne forflytter seg rundt på gulvet nokså tilfeldig, og skifter først retning når de møter hindringer. De mer avanserte har derimot sensorer som kartlegger rommet som skal støvsuges.  Mange har også egne ladestasjoner som støvsugeren automatisk parkerer i for å lade seg opp til neste runde.

Normalt kobler man seg til robotstøvstøvsugeren med mobilen via Wi-Fi. En god robotstøvsuger gjør rengjøringen til en publikumssport.
«De mest avanserte robotstøvsugerne kartlegger hele rommet med sensorer.»

De mest avanserte robotstøvsugerne har imponerende presisjon, og reduserer typisk hastigheten på vei inn mot en vegg, trapp eller en annen hindring. De stopper bare millimetere før kollisjon, og på denne måten sikrer man at hele gulvet blir tatt. En annen fordel med robotstøvsugere er at lydnivået er vesentlig lavere enn for vanlige støvsugere.

IRobot Robotstøvsuger Roomba e5154

5 490,-

IRobot Robotstøvsuger Roomba 981

8 990,-

Robotstøvsugere liker ryddige hus best

De er flinke til å fjerne støvet, men de kan ikke rydde opp i rotet ditt. For å sikre effektiv støvsuging er man avhengig av å holde gulvet noenlunde ryddig. Større hindringer klarer robotstøvsugeren å unngå, men ladekabler og småmynt kan skape problemer. Les også: Sommerens beste grilltips

Takler ikke de mest krevende oppgavene

Hvis du kjøper en robotstøvsuger trenger du ikke gjøre mer enn å tømme den av og til. Samtidig burde du ikke selge den gamle støvsugeren helt ennå. De mest krevende jobbene, som veldig møkkete tepper, klarer ikke robotene å hamle opp med. Ha derfor den tradisjonelle støvsugeren i bakhånd, selv om du sjelden vil ha behov for den.