Meny

Lag tomatjuice med smoothiemaskinen

Supper, sauser, puré og juice – blendere og juicere kan brukes til mer enn å lage smoothies.

– Smoothiemaskinen kan brukes til så mangt, du kan til og med lage suppe med den. Ofte fungerer det som en god erstatning for stavmikseren, sier Toril Gulbrandsen hos Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Les også: Tre forfriskende juiceoppskrifter

Lag det hjemme: Enkelt og sunt

Gulbrandsen minner om at du også kan lage juice med smoothiemaskin.

– Vi har blant annet laget tomatjuice. Det viktigste her er å varmebehandle tomatene først, for så å mose dem i maskinen med blant annet stilkselleri og tabasco. Det er kjempegodt, sunt og har masse viktige vitaminer!

Toril Gulbrandsen viser frem nydelig og næringsrik frukt. Toril Gulbrandsen viser frem nydelig og næringsrik frukt. Foto: Frukt.no.

Fra suppe til puré

Kremede supper og pureer gjør seg godt på middagsbordet. Hvis du for eksempel sliter med å få barna til å spise sunt, kan det lønne seg å gi grønnsakene en omgang i blenderen. Avhengig av væskemengden, vil du få suppe eller puré.

Les også: Kari Jacquessons favorittoppskrifter

Lag perfekt suppe i blenderen

Har du dårlig tid før middagsselskapet? Da er blenderen et godt verktøy i kampen mot klokka. Siden knivene i bunn roterer raskt, vil væsken binde seg raskere og suppe blir dermed ferdig fortere.

Du kan for eksempel prøve deg på en ertesuppe til høstmiddagen. I samarbeid med Wilfa og Kari Jacquesson har vi laget en video der vi viser hvordan du lager suppen.