Meny

Lag ekstra gode middager denne sommeren

Vi har plukket frem tre spennende retter for grillsesongen.

Er det én ting nordmenn liker å gjøre om sommeren, så er det grilling. Vi har lært oss å utnytte den forholdsvis korte sommeren til det fulle, og det blir stadig mer vanlig å grille mer spennende retter enn pølser og hamburgere. Vi har tatt en titt på det rike arkivet til matprat.no og hentet ut tre oppskrifter som ser ekstra spennende ut.

Lag en lun kalkunburger med denne oppskriften fra Elon. Foto: Matprat.no

Grillet kalkunburger med asiatisk salat

4 porsjoner:

  • 600g kalkunfilet i skiver
  • 2x ½ ts salt
  • 2x ¼ ts pepper
  • ¼ finsnittet rødkål
  • ½ finsnittet nykål
  • 1 revet grønt eple
  • 1 skivet rødløk
  • 1 ts finhakket koriander
  • 1 ss riseddik
  • ½ ts sesamolje
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts finhakket ingefær

Fremgangsmåte:

1 – Bland sammen kålen, eplet, løken og korianderen. Rør deretter sammen riseddiken, sesamoljeen, soyasausen og ingefæren til dressing. Tilsett ½ ts salt og ¼ ts pepper og hell dressingen over grønnsakene.

2 – Pensle kalkunskivene med egnet olje, samt ½ ts salt og ¼ ts pepper. Grill filetene på direkte varme i omtrent to minutter på hver side. Legg de så over på indirekte varme for ytterligere fire minutter med steking.

3 – Varm hamburgerbrødene raskt på grillen, og plasser grønnsakene og kjøttet i midten på sedvanlig vis.

Se vårt utvalg av griller

Grillmat i form av en tortillarull. Foto: Matprat.no

Sommerkoteletter i tortillalefser

4 porsjoner:

  • 3 sommerkoteletter
  • 1 løk
  • 1 ss olje
  • 200g revet ost
  • 2 ts tacokrydder
  • 8 hvetetortillas
  • ½ boks rømme
  • 2 båter hvitløk
  • ½ ts salt

Fremgangsmåte:

1 – Grill sommerkotelettene eller stek dem på forhånd i pannen.

2 – Finnhakk hvitløken og bland den inn med rømmen og saltet. La dressingen stå kaldt mens du lager resten av maten.

3 – Fjern ben fra kotelettene og skjær dem i små terninger.

4 – Finhakk løken og stek den med olje i pannen. Bland den så sammen med kjøttet, osten og krydderet i en bolle.

5 – Fordel blandingen over de åtte tortillalefsene. Legg blandingen i midten før du ruller lefsene sammen. Press sammen hver ende av rullene og plasser dem på grillen.

6 – Grill lefsene i et halvt minutt på hver side på direkte varme. Flytt dem så over til indirekte varme i omtrent 3 minutter. Hent frem dressingen og servér.

Du finner flere spennende oppskrifter hos matprat.no.