Lag ekstra gode middager denne sommeren
Vi har plukket frem tre spennende retter for grillsesongen.
Er det én ting nordmenn liker å gjøre om sommeren, så er det grilling. Vi har lært oss å utnytte den forholdsvis korte sommeren til det fulle, og det blir stadig mer vanlig å grille mer spennende retter enn pølser og hamburgere. Vi har tatt en titt på det rike arkivet til matprat.no og hentet ut tre oppskrifter som ser ekstra spennende ut.

Fremgangsmåte:
1 – Bland sammen kålen, eplet, løken og korianderen. Rør deretter sammen riseddiken, sesamoljeen, soyasausen og ingefæren til dressing. Tilsett ½ ts salt og ¼ ts pepper og hell dressingen over grønnsakene.
2 – Pensle kalkunskivene med egnet olje, samt ½ ts salt og ¼ ts pepper. Grill filetene på direkte varme i omtrent to minutter på hver side. Legg de så over på indirekte varme for ytterligere fire minutter med steking.
3 – Varm hamburgerbrødene raskt på grillen, og plasser grønnsakene og kjøttet i midten på sedvanlig vis.

Fremgangsmåte:
1 – Grill sommerkotelettene eller stek dem på forhånd i pannen.
2 – Finnhakk hvitløken og bland den inn med rømmen og saltet. La dressingen stå kaldt mens du lager resten av maten.
3 – Fjern ben fra kotelettene og skjær dem i små terninger.
4 – Finhakk løken og stek den med olje i pannen. Bland den så sammen med kjøttet, osten og krydderet i en bolle.
5 – Fordel blandingen over de åtte tortillalefsene. Legg blandingen i midten før du ruller lefsene sammen. Press sammen hver ende av rullene og plasser dem på grillen.
6 – Grill lefsene i et halvt minutt på hver side på direkte varme. Flytt dem så over til indirekte varme i omtrent 3 minutter. Hent frem dressingen og servér.
Du finner flere spennende oppskrifter hos matprat.no.