Meny

Lærerike apper og spill for barna

Inne- og skjermtid er noen ganger vanskelig å unngå, men du kan sørge for at spillene barna sitter med er lærerike.

Noen ganger er man nødt til å være innendørs. Det kan være hyggelig, men det kan også by på litt utfordringer. Det gjelder spesielt hvis man har barn, som ofte har veldig mye energi i kroppen.

Å begrave nesene i hver sin skjerm absolutt hele tiden, er ikke å anbefale. Å tillate litt mer skjermtid er imidlertid greit hvis tiden brukes på noe nyttig. Heldigvis finnes det massevis av apper og spill til barn i alle aldre, som både er morsomme og lærerike.

Les også: 8 Youtube-kanaler du bare MÅ sjekke ut

Apper til småbarn

 

  • Salaby Barnehage – Salaby er et digitalt læringsunivers som både skal være morsomt og nyttig. Samtidig er Salaby Barnehage utformet for å tilfredsstille rammeplanen innenfor temaet digitale verktøy. Normalt krever Salaby betaling, men i disse dager er innholdet åpent for alle. Mer info her

 

  • Polylino – En flerspråklig lese- og lydboksapp med massevis av spennende billedbøker. Finnes til både iOS og Android, og kan testes gratis i 30 dager. Mer info her.

 

  • Toonia Colorbook – Dette er ganske enkelt en fargeleggingsbok på nettbrettet. En digitalisert klassiker kan man vel kalle det. Mer info her.

 

  • Se og si – Dette er en interaktiv pekebok som serverer barna oppgaver i tilfeldig rekkefølge. På denne måten blir aldri to gjennomspillinger like. Mer info her.
hjemmekontor er krevende med barn Mange må regne med hjemmekontor med barn også etter påske. Da er det greit å ha noe lærerikt å distrahere barna med deler av tiden.

Lærerike spill for ungdommer og vokse

 

  • Cities: Skylines – Det enormt populære Cities: Skylines lar deg bygge en hel by fra grunnen av. Å holde styr på ting som kloakksystemet, kollektivtransporten og eiendomsskatten på vegne av dine digitale borgere, er mye morsommere enn det høres ut som. Finnes til både PC, Playstation 4 og Xbox One.

 

  • The Room 1-3 – Kritikerrost gåtespill til iPad, der du må bruke de små grå og tenke utenfor boksen for å finne løsningene og komme deg videre. Mer info her.

 

  • The Witness – Dette spillet tar deg med til en vakker og fargerik øy, der du må løse logikkoppgaver av ulike slag for å åpne veien videre. Et etterlengtet spill som høstet svært gode kritikker ved lanseringen i 2016. Finnes til både PC, Playstation 4 og Xbox One.

 

  • Assassin’s Creed Odyssey: Discovery Tour – Assassin’s Creed er en velkjent actionspillserie, som utspiller seg i ulike historiske epoker i verdenshistorien. I det nyeste spillet i serien, Assassin’s Creed: Odyssey, er det inkludert en modus kalt Discovery Tour. I denne modusen får man en guidet tur gjennom oldtidens Hellas ca. 430 år før Kristus. Det er både vakkert og lærerikt. Spillet finnes til PC, Playstation 4 og Xbox One.