Meny

Dette må du tenke på når du skal kjøpe kombiskap!

Hvis du lager mye mat er det veldig praktisk med en fryseseksjon under kjøleskapet ditt.

Se for deg dette. Du har lyst på noe kaldt og digg. En frisk smoothie kanskje? Men du orker ikke å gå opp på loftet eller ned i boden der fryseboksen står. Hva gjør du? Du blir vel liggende på sofaen da. 

Nei, det finnes en enkel løsning, som vil gjøre veien mellom deg og noe kaldt og godt veldig lett. Kombiskap! 

Hva er et kombiskap?

Et kombiskap er kombinasjon av kjøleskap og fryseboks i ett. Det vanligste er at fryseseksjonen er plassert nederst, under kjøledelen, men du kan også finne varianter der det er to store deler med kjøleskap og fryse plassert ved siden av hverandre.

Disse kalles gjerne «side by side»-skap, og det er ganske vanlig at de har isbitmaskin og vanndispensere fronten.

I et klassiske kombiskap er ikke fryseseksjonen veldig stor, men du får plass til det nødvendigste. Et kombiskap passer dermed perfekt for deg som ikke har behov for å fryse ned veldig mye, eller for deg som har en fryseboks i tillegg.

Den største fordelen er at du alltid har frysevarer og kjølevarer for hånd, når du skal ha deg et iskaldt glass med drikke eller når du skal lage mat.

Dette bør du tenke på nå du skal kjøpe et kombiskap

La oss se på noen punkter som du burde tenke på når du skal kjøpe kombiskap. Kan du snu døren? Hvordan er lydnivået? Hva er målene, og hvor stort kombiskap har du plass til?  

Hvor stort kjøleskap trenger du? 

For kjøledelen kan du gå ut fra følgende:

  • 1-2 personer: 100-150 liter
  • 3-4 personer: 150-200 liter
  • Mer enn 5 personer: 200+ liter

Strømforbruk

Eldre kjøleskap drar ofte mye strøm, så ha dette i bakhodet når du skal kjøpe nytt kjøleskap. Hvis skapet er merket med A+ eller bedre vil du skåne miljøet og redusere strømregningen din.

Justeringsmuligheter

I et bra kombiskap kan man justere hyllene etter behov og ønske. Dette er praktisk både når du skal plassere store boller eller kasseroller i kjøleskapet, og når du skal rengjøre. Hyllene skal enkelt kunne justeres og taes ut. 

Hva koster et kombiskap?

Som alt annet her i verden, får du også i ulike prisklasser. Her er det ditt budsjett og dine behov som legger lista, men du må regne med minst 3000-4000 for et brukbart skal. Derfor går prisene oppover til 30 000,- og sikkert mer også. 

Støynivå

Hvis du først legger merke til lyden kjøleskapet lager, en svak dure-lyd, er det vanskelig å la være å høre etter. Det kan bli svært irriterende i lengden. Nyere kombiskap skal ikke lage lyder som irritere, men mindre du har glemt å lukke igjen døren etter deg. 

Automatisk avriming

Stadig flere kombiskap leveres med automatisk avriming, slik at du ikke trenger å tenke på dette selv. Det er en kjekk funksjon vi absolutt anbefaler deg å se etter på skapene du vurderer å kjøpe

Fortsatt usikker? Våre kjøpmenn kan alt om kombiskap ,og hjelper deg mer en gjerne med å finne ditt ideelle kombiskap.