Meny

Dette må du tenke på når du skal kjøpe kombiskap!

Hvis du lager mye mat er det veldig praktisk med en fryseseksjon under kjøleskapet ditt.

Se for deg dette. Du har lyst på noe kaldt og digg. En frisk smoothie kanskje? Men du orker ikke å gå opp på loftet eller ned i boden der fryseboksen står. Hva gjør du? Du blir vel liggende på sofaen da. 

Nei, det finnes en enkel løsning, som vil gjøre veien mellom deg og noe kaldt og godt veldig lett. Kombiskap! 

Hva er et kombiskap?

Et kombiskap er kombinasjon av kjøleskap og fryseboks i ett. Det vanligste er at fryseseksjonen er plassert nederst, under kjøledelen, men du kan også finne varianter der det er to store deler med kjøleskap og fryse plassert ved siden av hverandre.Disse kalles gjerne «side by side»-skap, og det er ganske vanlig at de har isbitmaskin og vanndispensere fronten.

Les også: Få bedre inneklima i boligen

I et klassiske kombiskap er ikke fryseseksjonen veldig stor, men du får plass til det nødvendigste. Et kombiskap passer dermed perfekt for deg som ikke har behov for å fryse ned veldig mye, eller for deg som har en fryseboks i tillegg.

Den største fordelen er at du alltid har frysevarer og kjølevarer for hånd, når du skal ha deg et iskaldt glass med drikke eller når du skal lage mat.

Dette bør du tenke på nå du skal kjøpe et kombiskap

La oss se på noen punkter som du burde tenke på når du skal kjøpe kombiskap. Kan du snu døren? Hvordan er lydnivået? Hva er målene, og hvor stort kombiskap har du plass til?  

Hvor stort kjøleskap trenger du? 

For kjøledelen kan du gå ut fra følgende:

  • 1-2 personer: 100-150 liter
  • 3-4 personer: 150-200 liter
  • Mer enn 5 personer: 200+ liter