Meny

Juicer, blender eller raw fuel?

Noen maskiner lager du bare kalde smoothies med. Andre takler både supper og sauser. Usikker på hva du skal velge? Her er vår mini-guide!

Det er fort gjort å gå seg vill når alle maskinene ser nesten like ut. Vi viser deg forskjellene mellom blenderen, juiceren og raw fuel-maskinen.

Lag kalde smoothies med vanlig blender

Til kalde drikker kommer du langt med en helt vanlig blender. Hvis du for eksempel vil lage smoothies med fersk frukt, yoghurt og juice, holder det med en maskin på rundt 600W. For å være klar for varme sommerdager anbefaler vi likevel å gå over 700W slik at blenderen har kraft nok til å knuse is og frosne grønnsaker/frukt.

Ellers bør du se etter en modell med litt romslig glasskanne, som gjør det enkelt å lagre smoothiene til senere.

Les også: Har du hørt om smoothie bowls?

Skal du lage egen juice trenger du en juicer

Det ligger litt i navnet. Forskjellen mellom en juicer og en blender, er at juiceren siler ut saften fra frukten/grønnsakene. Da sitter du igjen med mer konsentrerte doser vitaminer og næringsstoffer, som er enklere å drikke. Det meste av fruktkjøttet ligger altså igjen i maskinen.

Innen juicere finnes det to varianter:

Juicepresser:

  • Jobber ut safen ved å presse sammen frukten/grønnsakene.
  • Etterlater seg ofte noe fruktkjøtt.
  • Etterlater seg lite skum.
  • Jobber relativt langsomt.

Juicesentrifuge:

  • Jobber ut saften ved å spinne.
  • Etterlater seg ikke fruktkjøtt, men endel skum.
  • Jobber raskt.

Med en Raw Fuel-maskin kan du lage varmmat

Har du lyst til å lage mer enn juice og smoothies? Da velger du en raw fuel-maskin. Disse modellene har mye høyere motorkraft, og takler høye temperaturer. Med andre ord kan de brukes til å lage varmmat som supper, sauser og gryter og pureer raskt og enkelt.

Les også: 5 triks for en bedre smoothie

I tillegg kan Raw Fuel-blenderen gjøre alt en normal blender kan. Du kan lage smoothies og iskrem såvel som supper og sauser med én og samme maskin. En perfekt hjelper i hverdagsmaset!