Meny

Hvor smart er en smartklokke?

Stadig flere av produktene våre blir ”smarte”, men hva kan du egentlig gjøre med en smartklokke?

Huset får stadig flere apparater som kalles smarte. De fleste har allerede hatt smarttelefoner i årevis, og stadig flere har også skaffet seg Smart-TVer. I tillegg kommer nettbrettene, og de siste par årene har smartklokker funnet veien til håndledd over hele verden. Felles for alle disse produktene er at du kan bruke dem til flerfoldige forskjellige oppgaver, men hvilke muligheter skjuler seg bak en moderne smartklokke rent konkret?

Vi tok en titt på den flunkende nye Gear S3-klokka til Samsung for å få et inntrykk av hva de siste klokkene har å by på. Gear S3 lanseres nemlig den 2. desember.

Ring og motta anrop på håndleddet

Med en smartklokka kan du både ringe og motta anrop direkte på håndleddet, noe som kan være utrolig kjekt hvis du har hendene fulle. Dette gjør også smartklokkene til et ypperlig alternativ til et handsfree-sett, eksempelvis når du kjører bil.

«Samsung Gear S3 har både speedometer, høydemåler og barometer. Kombinerer man dette med en helseapp som S Health blir smartklokka en super treningspartner.»

Gjør målinger på håndleddet

Dagens smartklokker har masse funksjoner man ikke engang turte å drømme om for bare noen år siden. Samsung Gear S3 har eksempelvis både speedometer, høydemåler og barometer. Kombinerer man dette med en helseapp som S Health blir smartklokka en super treningspartner. Det blir enklere å følge med på progresjonen din, både innad i hver treningsøkt og fra gang til gang. Dessuten har naturligvis smartklokkene GPS-sendere, og stadig lengre batteritid. For Samsung Gear S3 sin del er det snakk om fire dagers batterilevetid ved normal bruk, den kan lades trådløs, og den er både støv og vannbestandig (tåler 30 min på 1,5m dybde – IP-klasse 68).

Gå med noe stilrent på håndleddet

At man har en smartklokke trenger ikke å bety at man går rundt med noe hypermoderne på håndleddet. Snarere tvert imot har de fleste av klokkene samme utseende som tradisjonelle klokker, der urskiven er byttet ut med en høyoppløst skjerm. Samsung Gear S3 er utformet som et klassisk, elegant ur, presist konstruert i rustfritt stål. AMOLED-skjermen på 1,3 tommer har dessuten always on-funksjonalitet, som betyr at urviserne kan leses selv om skjermen hviler. En av de store fordelene med smartklokker er dessuten at det er like enkelt å bytte ut motivet til urskiven, som det er å bytte reimene. I App-butikken finnes det allerede 15 forskjellige design for urskiven, og det er opp til deg hva du velger. Vil du ha tradisjonelle visere finnes de i mange utforminger, og man kan også sette klokken til å vise tiden digitalt.

Én ting er i alle fall sikkert. Med en smartklokke får du utrolig mye mer ut av klokka di, med massevis av spennende og nyttige funksjoner bokstavelige talt innenfor rekkevidde. Hvor smarte smartklokkene har blitt? Rimelig smarte!

Les mer om Samsung Gear S3

Smarte klokker gjør livet enklere. Finn din modell hos Elon. Foto: Samsung.