Meny

Hvilken kaffetype er du?

Fuglekvitter, soloppgang og en liten kopp med svart gull. Ahh, livet er herlig.

Liker du kaffen svart, eller vil du helst ha en dobbel Espresso Macchiato med ekstra skum?

Det finnes uendelig mange ulike kaffetyper, altså mennesketyper som liker forskjellige varianter av kaffe. Vi har alt fra de som liker kaffen svart, til de som skal ha kaffe med et altfor langt italiensk navn, med steamet mandelmelk med et lite dryss kanel på toppen.

En verden av kaffe altså. Vi har tatt for oss de vanligste kaffetypene og paret de opp med deres perfekte kaffeløsning, etter vår mening.

Til familien: Kaffetrakter 

Du har verken tid til å ta temperaturen på vannet eller lage kopper med kaffe enkeltvis. Du er opptatt av smak, men liker at du kan lage mye kaffe på kort tid. Det er som regel flere som skal ha kaffe, og du får ofte besøk av venner og familie som både drikker en og to kopper i slengen. Hvis du kjenner deg igjen i dette er det en real kaffetrakter du trenger, som for eksempel denne:

Moccamaster Kaffetrakter H 931 AO Sølv

1 990,-

Les også: Garantert god kaffe – Hver gang. Les våre tips!

Til studenten: Kapselmaskin

Svart kaffe er ikke helt din greie, og du liker å eksperimentere. Derfor er en kapselmaskin perfekt for deg. Den gjør det enkelt å prøve nye smaker, og du sliper å lage mer kaffe enn du trenger.

Kapselmaskinen har blitt beskylt for å være skadelig for miljøet. Men flere av leverandørene har gjort noen miljøtiltak, se for eksempel hva Nespresso har satt igang med tanke på gjennvinning.

Nespresso Kapselmaskin Inissia D40

790,-

Les også: Dette visste du kanskje ikke om kaffe? 10 fakta om kaffe

Til pulverkaffe-typen: Vannkoker

Du tenker at kaffe er kaffe, og du drikker det nokså sjelden. Så lenge du får i deg en kopp på morgenkvisten er alt ålreit for deg. For deg handler det mest om det praktiske og ikke smak, og dermed er en god vannkoker alt du trenger. Den kan du jo bruke til andre ting enn kaffe også.

Smeg Vannkoker KLF03RDEU

1 599,-

Vi er en kaffedrikkende nasjon. Vi ligger faktisk helt i verdenstoppen når det kommer til vår tørst etter en god kopp kaffe. Les også: Hva blir din neste kaffemaskin?

Til deg som er singel – Espressomaskin

Du nyter alt det livet har å tilby og du elsker å oppleve nye ting. Du er alltid på farten og trenger all den energien du kan få. En liten kopp med sterk god kaffe er det som skal til for at du får mest ut av dagen. Du elsker smaken og det lille kicke du får.

Melitta Espressomaskin Caffeo Solo

2 949,-

Kaffeentusiasten: Presskanne – Håndbrygg

Du er opptatt av hvor bønnene kommer fra og hvor lenge de er brent. Du tar temperaturen på vannet og du er nøye med hvilken kopp du drikker kaffen av. Du har kanskje til og med ulike maskiner og kanner til forskjellig behov. Og du rynker på nesen når noen sier at de drikker pulverkaffe. Hvis dette er deg skal vi ikke prøve å dytte på deg en kaffemaskin du ikke trenger. Du har full kontroll.