Meny

Hvilken bærbar høyttaler passer best for deg?

Takket være moderne teknologi kan du streame musikk fra mobilen direkte til en bærbar høytaler, uansett hvor du er i verden.

Man må ikke lenger ofre alt av lydkvalitet for å få god en høyttaler man kan ha med på farten.

Hvis man spurte musikkelskere for noen år siden, om anbefalinger på trådløse høyttalere, fikk man kun oppgitte sukk som svar. Slik er det ikke lenger. Tvert imot finnes det nå trådløse høyttalere som imponerer selv de meste trente ører. Noen modeller er utviklet mest med tanke på batteritid og et kompakt design, men alt i alt har nivået på selve lydkvaliteten hevet seg voldsomt.

Hvilken trådløs høyttaler skal man velge?

Med andre ord kan du fint tillate deg å være litt kresen på lyden når du skal velge trådløs høyttaler, enten du trenger en til uteplassen, stua eller telttur. Men hva skal man velge? Det begynner å bli alvorlig mange produsenter som tilbyr bærbare høyttalere, og ikke alle variantene imponerer like mye.

Les også: Bytteangst: Fra iPhone til Android

For å hjelpe deg med å ta et godt valg har vi et knippe anbefalinger til deg, basert på ulike bruksområder. På denne måten kan du finne høyttaleren som passer akkurat deg.

Til deg som trenger masse batteritid

Med dimensjoner på 17,5x7x6,8 cm er JBL Flip 4 en kompakt enhet. Likevel ble det plass til to 8W-elementer og et 3000 mAh-batteri. Dette gir deg fyldig lyd i opptil 12 timer for en rimelig prislapp.

Går du litt opp i pris kan du gå for en JBL Charge 4. Da får du en litt større høyttaler (22,95×9,3 cm) og hele 20 timer batteritid.

Til slutt i denne kategorien har vi Beoplay P6 fra anerkjente Bang & Olufsen. God lyd i en lekkert designet enhet, med 16 timers spilletid.

Til uteplassen

Til uteplassen anbefaler vi en høyttaler der lyd og design settes i høysetet. Strøm og lading er ikke langt unna, så batteritiden er ikke like viktig her. Et godt forslag er en Onyx Studio 4 fra kvalitetsprodusenten harman/kardon. Disse høyttalerne leverer et utmerket lydbilde, og kan skilte med et unikt og stilig design. Når solen har godt ned kan du dessuten ta den med inn i stua og fortsette festen.

Til deg som vil ha en smart høyttaler

Mange av dagens bærbare høyttalere kan ikke bare snakke, de kan høre også. Citation-høyttalerne fra harman/kardon er kompatible med Google Home og Chromecast, og har i tillegg både kult utseende og gode lydegenskaper.

Til deg med høye krav

Til slutt har vi deg som vil ha så mye lyd som mulig, uansett hvor du er. Da er det åpenbare valget en JBL Boombox. Dette er et vanntett beist med kraftig diskant og dyp bass, som leveres med et mektig 20 000 mAh-batteri. Dette gir deg musikk 24 timer i strekk.