Meny

Hva er egentlig Movember?

Lurer du på hvorfor du ser så mange bartefranser i november? Her er alt du trenger å vite om bartemånedens opphav.

I november ser vi bartefine menn i større grad enn vanlig. 1. november er nemlig datoen for den årlige kampanjen Movember, som har et mål om å skape bevisstgjøring rundt menns helse.

I Movember blir det samlet inn penger til forsknings- og støtteprogrammer med fokus på psykisk helse, fysisk inaktivitet, prostata- og testikkelkreft.

Movember: Kort forklart

Den uavhengige stiftelsen Movember Foundation står bak kampanjen. Tanken er at menn skal barbere bort skjegg og bart 1. november, for så å gro frem en ny bart til 30. november. De som blir med på barteløpet kalles Mo Bros, mens engasjerte kvinner (uten bartekrav!) får navnet Mo Sistas.

Videre bør man registrere en profil hos Movember-nettsiden, der du kan laste opp bilder for å vise fremgangen og oppfordre flere til å støtte kampanjen med en pengedonasjon.

Les også: Aktiviteter i Movember

Få med bartegjengen på fysiske aktiviteter sammen – MOVE skjer i tillegg til barten. De beste Mo Bros løper sammen! Få med bartegjengen på fysiske aktiviteter sammen – MOVE skjer i tillegg til barten, og kan fint spres på sosiale medier og lignende for donasjoner. Foto: Movember Foundation.

Hvor donasjonene ender opp

Til dags dato har Movember Foundation samlet inn 3,9 milliarder kroner på globalt nivå. I Norge deltok over 20.900 menn og kvinner i 2014, og samlet inn mer enn 8,8 millioner kroner til inntekt for menns helse.

Mesteparten av overskuddet i Norge går til Kreftforeningen – Norges ledende veldedighetsorganisasjon med fokus på kreft. De jobber med innsamling og utdeling av forskningsmidler, kreftomsor, kreftforebygging, opplysningsarbeid og internasjonalt samarbeid.

En brøkdel går også til Movembers Global Action Plan – en utvalgt gruppe internasjonale prosjekter, med mål om å forbedre menns fysiske og psykiske helse.

Les mer om hvor overskuddet går her, men viktigst av alt – bli med på Movember!Registrer deg her, og bruk din personlige URL for å be venner og bekjente om donasjoner.