Meny

Hva blir din neste kaffemaskin?

Nordmenn drikker nest mest kaffe i hele verden, men hvilken kaffemaskin er egentlig best egnet for deg?

Interessant!

Det er godt for helsen å drikke kaffe. Det er kun blåbær som inneholder flere antioksidanter enn kaffe.

Vi drikker i gjennomsnitt 160 liter kaffe i løpet av året! Det tilsvarer cirka 3 kopper hver dag har Ipsos MMI kommet frem til i en undersøkelse om nordmenns kaffevaner.

Men, hvilken kaffe drikker vi mest? 90% av kaffen vi konsumerer gjør vi på jobb eller hjemme, og da mest til frokost. Livet er for kort til å drikke dårlig kaffe. Det finnes veldig (veldig, veldig, veldig) mange bra kaffemaskiner på markedet i dag.

Det finnes en kaffemaskin for alle. For å gjøre din jakt etter den perfekte kaffemaskinen eller trakteren, tok vi en med prat med kaffeekspert og gründer Martin Vinje.

Hvilken kaffemaskin skal jeg velge - Elon Norge Ingenting slår en god kopp kaffe, men det er viktig at du finner den rette kaffemaskinen for akkurat deg.

Hvordan velge riktig kaffemaskin?

– Før du kjøper deg en ny kaffetrakter eller en kaffemaskin, er det noen spørsmål du kan stille deg, sier Vinje. De viktigste er:

Drikker du lite eller mye kaffe?
Skal du kun lage til deg selv eller også til andre?
Drikker du svart kaffe eller med melk?

– Kaffe er ikke bare kaffe lenger, det er mye mer sammensatt, slår Vinje fast.

European Coffee Brewing Centre (ECBC) foretar jevnlig testing og godkjenning av kaffemaskiner og traktere både for det norske og internasjonale markedet. En godkjent trakter tilfredsstiller kravene til tid og temperatur som må ligge til grunn for en god kaffe.

Klassikeren: kaffetrakteren

– Den tradisjonelle smaken, og helt klart varianten det selges mest av, informerer Vinje. Fordelen med en kaffetrakter er naturligvis mengden kaffe du kan lage. Trakteren er et godt valg for deg som drikker mye kaffe, eller trenger større mengder når du serverer til flere.

Alltid nykvernet: Helautomatisk kaffemaskin

– Dette er maskin og kvern i ett. Med en helautomatisk kaffemaskin trenger du kun å trykke på en knapp for å få kjenne duften og smaken av en kopp med deilig, nykvernet kaffe. Du kan eksperimentere med ulike typer bønner for å lage din optimale kaffekopp, sier en entusiastisk kaffeekspert.

Kaffen er viktig for oss mennesker og noe som ligger folkesjela nært, mener Vinje. Det er viktig for kulturen vår, det er tradisjon og sosialt og det har en del positive helsemessige effekter. Og alle som drikker kaffe mener noe om kaffe. Smaken vår er forskjellige så ulike kaffealternativer må vi jo ha. 

Valgfrihet: Kapselmaskin

– Denne varianten er veldig smart hvis flere i husstanden har forskjellig kaffesmak, forteller han. Den er også godt egnet for nybegynnere på kaffefronten, som er usikre på hva de liker. Kapslene kommer i utallige smaker, cappuccino, mocca, macchiato, americano, til og med sjokolade og te. Når du har funnet ut hva du liker, kan du jo avansere kaffereisen din. Kanskje skal du prøve deg på en helautomatisk kaffemaskin?