Meny

Her er barnas julegaveønsker!

Aller helst vil Michael på fem finne Lego under juletreet i år, mens niåringen Mathilde ønsker seg en firbent skapning.

Ingen barn er like, og det er heller ikke gavene som ligger under treet. Hva er det de egentlig liker? Er det Lego og spill, eller går det i mobiler og nettbrett?

Vi snakket med tre barn og deres foreldre under årets julegavehandel, og fant ut hva de egentlig ønsker seg.

Liten gutt ved navn Kristian hos Elon-butikk.

Kristian (7) håper han finner en iPhone 6 under treet i år. Foto: Elon.

Kristian (7) og Edle

Rundt tre-tiden møter vi en blond gladgutt og mammaen hans hos Elon Lambertseter. Det er Kristian på syv, og mamma Edle. De er innom butikken for å se etter en bursdagsgave til pappa, som ikke ønsker seg det samme som Kristian.

– Jeg har lyst på en mobil! Da kan jeg ringe de jeg liker aller best når jeg vil, også kan mamma og pappa snakke med meg når jeg går hjem. Nå får jeg jo lov til å gå hjem alene, sier en stolt Kristian.

Les også: Barnevaktens mobiltips

Fra før har han en iPad han liker å spille Minecraft på. Kristian liker også andre ting, som kortspill og baking. Han lager muffins og kaker, nesten helt alene. Kanskje han skal bli kokk når han blir stor? I tillegg har mamma og pappa laget et eget hopperom, der Kristian og vennene hans ser hvem som kan hoppe høyest.

Mens Kristian viser oss sitt bredeste fotoglis, spør vi mamma Edle hva han egentlig kommer til å få til jul.

– Joda, han skal få en mobil! Vi vil helst kunne få tak i han nå som han går hjem alene. Men det blir nok ikke en toppmodell som iPhone 6. Vi spleiset med flere i familien om en iPad forrige gang, og den har han blitt kjempeglad i. Derfor tror vi det er nok i første omgang. Barn sitter mer med duppedittene på vinteren, men er mye mer glad i å leke ute på sommeren og høsten, sier hun.

Se hvilke mobiler du kan gi ditt barn i julegave i nettbutikken.

Liten jente ved navn Mathilde.

Hest er best, synes Mathilde (9) – men en katt går også greit. Foto: Elon.

Mathilde (9) og Cecilie

I rulletrappen på Lambertseter Senter ser vi ei blond, lita jente på handletur med mamma. Hun heter Mathilde, er ni år gammel og ønsker seg noe du verken finner i lekebutikker eller Elon-butikker til jul.

– Jeg har lyst på en hest! En brun hest, med hvite ben helt nederst. De er så fine, og jeg er kjempeglad i dyr. Men da må jeg kanskje ha en bondegård, og det tror jeg vi må betale for. Men katt, mamma! Det ønsker du deg også, gjør du ikke?

Mamma Cecilie nikker, men er ikke helt overbevist over katteforslaget.

– Kanskje, skyter hun raskt inn. Den forrige katten vår var kjempefin, og levde i 18 år. Men… Det er mye jobb, selv om de er flotte dyr, sier hun til Mathilde.

Heldigvis har Mathilde en erstatningsløsning klar.

– Jeg har jo også litt lyst på en robothund. Den har myk pels og kan prate litt, og har et bånd så jeg kan gå med den rundt omkring! Det er litt dumt at den kan bli skitten, men jeg kan jo vaske pelsen.

Det hun i alle fall vet, er at hun ikke ønsker seg myke pakker:

– Harde pakker er best! Så lenge det ikke er Lego og sånn da, sier 9-åringen. 

Liten gutt ved navn Michael holder en Pokemon.

Michael har akkurat kjøpt en Pikachu, men ønsker seg Lego Ninjago til jul. Foto: Elon.

Michael (5) og Rosie

Utenfor lekebutikken på Lambertseter Senter møter vi en ivrig guttunge med en liten plastpose og et stort smil. Det er Michael på fem år, og han har unnet seg en førjulspresang!

– Jeg har kjøpt en Pikachu! Helt selv! Se her, sier Michael og tar frem sin nye Pokémon.

Mamma Rosie forteller at han har spart bursdagspengene sine i november for å kjøpe gaven. Han elsker Pokémon, og kunne rett og slett ikke vente til jul.

– Men mest av alt ønsker jeg meg en papegøye! En robotstyrt en, som snakker tilbake til meg, sier den fornøyde 5-åringen.

For første gang i dag har vi også møtt noen som er glad i Lego. Michael er glad i å bygge ting og leke med flere forskjellige figurer sammen, og er fornøyd så lenge han har Lego NinjaGo.

– Den kuleste og skumleste kaller jeg Slemmedragen! Det fins over ti stykker, og de er morsomst å leke med

Rosie sier han aller mest ønsker seg radiostyrte ting – enten det er papegøyer eller andre figurer.

– Han elsker leker! Så dette blir en morsom jul, sier hun.

Alle bilder og publisering er tatt med foreldrenes samtykke.