Meny

Har du kjøpt eller vurderer du å kjøpe en Huawei-mobil?

Blir du bekymret av nyhetene rundt Huawei og Google?

Dette må du vite om bruddet mellom den kinesiske giganten og Google.

Google og Huawei – Hva har skjedd?

Den siste tiden har nyhetsbildet vært preget av overskrifter om den kinesiske mobilgiganten Huawei. Som følge av en lovendring i Kina i 2017 er nemlig Huawei pålagt å samarbeid med landets myndigheter om statlig etterforskningsarbeid. De skulle gå litt tid før konsekvensene av lovendringen kom frem i lyset, men denne våren kom meldingen om at selskapet hadde havnet på en amerikansk svarteliste.

En videre konsekvens av dette var en potensielt skjebnesvanger avgjørelse hos Google. De annonserte nemlig kort tid senere at de kom til å kutte båndene med Huawei. Dette på tross av et tett samarbeid gjennom flere år.

I etterkant fulgte andre giganter som prosessorprodusentene Intel, BroadCom og Qualcomm etter med lignende uttalelser, før de første kontrabeskjedene dukket opp. Per nå er det fortsatt mye uklarhet i omfanget av bruddet mellom Google og Huawei, og hva det vil ha å si for eksisterende og nye Huawei-kunder.

Ekisterende Huawei-telefoner blir ikke berørt

For å nøste opp i dette har Huawei opprettet en egen nettside som tar for seg de viktigste problemstillingene og spørsmålene. Vi skal ikke gjengi alt innholdet her, men nøyer oss med å skrive det aller viktigste:

Hvis du allerede eier en Huawei-telefon vil du ikke miste tilgang til Google-tjenestene dine:

– Huawei vil fortsette med sikkerhetsoppdateringer og ettersalgstjenester til alle eksisterende Huawei- og Honor- smarttelefoner samt nettbrett som allerede har blitt solgt eller fortsatt er på lager på verdensbasis, skriver Huawei.

I spørsmål-seksjonen understreker de at dette også gjelder tjenester som Google Play og Gmail:

– Produktene, som vi har solgt eller på nåværende tidspunkt selger, vil ikke være berørt. Du vil fortsatt kunne bruke disse tjenestene på samme måte som tidligere.

Du kan lese mer om på  www.huaweimatters.com

Kontaktinformasjon for Huawei i Norge er som følger:

eksisterende huawei-telefoner mister ikke google