Meny

Gavetips til konfirmanten

Skal du i konfirmasjonsfeiring i nærmeste fremtid? Her er gaveforslag som gleder både jenter og gutter.

Det er ingen enkel sak å finne de beste gavene til tenåringer, og det er  i alle fall vanskelig om tiden er knapp. Derfor er det greit med litt hjelp på veien! Her er våre beste tips til en vellykket konfirmasjonshandel, enten du er besteforelder eller konfirmantens foreldre.

Ønsker de seg høyttaler…

Skal du i feiringen til en musikkinteressert gutt eller jente? Da er det høyttalere ellerheadset som gjelder. Velger du høyttalere, burde du uansett gå for en trådløs variant. Dermed kan tenåringen ta med seg høyttaleren hvor enn de ønsker, og alltid ha tilgang til god musikk.

Er du ute etter en trådløs høyttaler i høyere prisklasse, er B&O Play BeoPlay A2 et godt valg. Den er hendig i størrelse uten å gå på bekostning av lyden, og har 24 timers batteritid per lading. Alternativt kan du gå for Clint Asgard Freya. Den gir behagelig og detaljert lyd, og har en avspillingstid på seks timer.

Les også: Guide til riktig lydanlegg

Clint Asgard Freya i stue. Clint Asgard Freya gir god lyd, og kommer i flere lekre pastellfarger. Foto: Clint.

…eller headset?

Når det kommer til headset, er det viktig å vite hva tenåringen skal bruke det til. Er konfirmanten treningsopptatt, eller kun opptatt av lydkvaliteten? Hvis vedkommende er mye på farta, burde du gå for et trådløst headset med bluetooth – som for eksempel Apple Beats by Dr. Dre Solo2, eller SMS Audio-headsettet. Begge har god batteritid og høy lydkvalitet.

For de virkelig musikkinteresserte, er det kun det beste som gjelder. Trådløse Beats By Dr. Dre gir for eksempel lyd i studiokvalitet. Hodetelefonene har også støydemping. Blir et headset for stort og tungt, kan du gå forøreproppene Monster iSport In-Ear – de gir også enestående lyd, til en lavere prislapp.

Motivasjon til treningsentusiasten

Er konfirmanten treningsentusiast? I så fall er pulsklokker, aktivitetsmålere og smartklokker sikre vinnere for både gutt og jente. Mange av dem kan også kobles opp mot smarttelefonen, så sørg for å ha mobilmerket i bakhodet når du tar turen til butikken.

Apple Watch vil de aller fleste bli glad for. Er konfirmanten aktiv i svømmemiljøet, kan det imidlertid være greit med en vanntett variant. Pebble Oem Time Smartwatch kartlegger skritt, kaloriforbrenning og soveaktivitet, og tåler svømming så vel som en joggetur i regnet.

Polar har også flere modeller i ulike prisklasser. Polar A360 måler pulsen rett fra håndleddet, har smartvarslinger og måler aktivitet, kalorier og søvn. Et rimeligere alternativ fra samme produsent er Polar Loop2 – den kommer i tre ulike farger, og registrerer aktivitet, skritt, forbrente kalorier og søvnkvalitet.

Les også: Personlig trener på håndleddet

Trappeløp med Polar Loop2, kjøpt hos Elon. Polar Loop2 koster 1199 kroner og kommer i sort, hvitt og rosa. Den måler alt fra aktivitetsnivå til søvnkvalitet. Foto: Polar.

Hår- og barberprodukter som varer

De fleste tenåringer i 16-årsalderen er opptatt av å se velstelte ut. Jentene bruker ofte hårføner, glattejern eller krølltang flere ganger i uken, mens guttene har behov for gode hårtrimmingsprodukter. Hvorfor ikke glede dem med en gave de vil sette pris på i flere år fremover?

Et budsjettvennlig alternativ innen barbermaskiner er Remington HC5800. Denne modellen kan brukes i 120 minutter før den må lades på nytt, og har selvslipende titanbelagt blad. Vil du virkelig slå på stortromma er dettebarbersettet fra Braun en av de beste i klassen: Det har et trippelvirkende skjæresystem som sikrer en ekstra tett barbering, og trenger kun fem minutters ladetid før den er klar til bruk. Takket være den selvrensende ladestasjonen vil den også holde seg lengre.

Er jenta i familien opptatt av skjønnhets- og hårpleieprodukter? Da har de helt sikkert allerede glattejern fra GHD på ønskelisten, og disse har en prislapp på rundt 1500 kroner og opp. Du har imidlertid gode varianter fra Babyliss til rundt 349 kroner, som gir et minst like godt resultat. Og ja – de kan også brukes til å lage krøller. Det aller viktigste er imidlertid en skikkelig god føner, for å skape volum og liv i håret når tiden er knapp. Føneren 6611E fra Babyliss koster 999 kroner, og sikrer et stort smil fra favorittjenta på konfirmasjonsdagen.

Gaver i toppklasse

Skal du virkelig skjemme bort konfirmanten i år? Hvorfor ikke gi dem noe de ikke visste at de trengte? Gavekort på reiser og spa er en velkommen overraskelse for de fleste, mens andre ønsker seg fysiske ting.

Tar de mye bilder, kan et speilrefleks- eller digitalkamera være tingen. Har kameraet et normalt bruksnivå kan vi anbefale dette systemkameraet til Samsung, som også kan fjernstyres med smarttelefonen. Aktive ungdommer ønsker seg kanskje heller et vanntett kamera, slik at de kan fange alle undervannsminnene fra ferieturen. Ricoh WG-30 er vanntett ned til 12 meter, og tåler også en tur i bakken.

Bilde av båt i Thailand. Gi konfirmanten en gave de aldri glemmer – en ferietur til de blir 18, for eksempel? Foto: Shutterstock.

Videre er selvfølgelig smarttelefoner, Macbook, datamaskiner, nettbrett og iPad gode gaveforslag til både sønn og datter. Her gjelder det imidlertid å snakke med tenåringen først. De har ofte klare tanker rundt hva de trenger av en datamaskin, og vil kanskje være med og bestemme merke og modell selv.

Men husk – det viktigste er ikke å gi gaver med høyest mulig prislapp. Årsabonnement på streamingtjenester som Spotify og Netflix, smykker, konsertbilletter og gavekort er alle gode forslag, som ikke nødvendigvis koster skjorta.

Finn noe som passer til tenåringen i nettbutikken eller ta turen innom din lokale forhandler. Vi  hjelper deg å finne rett produkt!