Meny

Galaxy S6 eller S6 Edge – hva bør du velge?

Usikker på hvilken Samsung-mobil du bør velge? Her er de største forskjellene på S6 og S6 Edge.

I 2015 lanserte Samsung to nye toppmobiler: Samsung Galaxy S6, og S6 Edge. Synes du mobilene ser relativt like ut, og sliter med å velge riktig modell?

Vi har listet opp de største forskjellene og likhetene mellom de to mobilene. Kanskje det gjør avgjørelsen enklere?

Les også: 10 hendige Samsung S6 Edge-tips

1. Hva har de til felles?

Både S6 og storebror S6 Edge deler samme basisteknologi, hastighet, skjermoppløsning og omtrent lik størrelse. Quad HD-skjermen er på 5,1”, de har begge en Samsung Exynos 7420-prosessor og helt likt kamera, både foran (5 MP) og bak (16 MP). Når det kommer til vekt, er S6 Edge 6 gram lettere enn S6, men også 0,2 millimeter tykkere.

Begge modellene har glass på baksiden, av typen Gorilla Glass 4. Er du redd for å knuse mobilen, kan det altså lønne seg å gå til anskaffelse av et deksel på baksiden.

Ønsker du deg en større og kraftigere modell, kan du gå for Samsung Galaxy S6 Edge+. Her får du enda bedre – og større – skjerm, økt funksjonalitet i kantskjermen og kraftigere prosessor.

Se vårt utvalg av Samsung-mobiler i nettbutikken

2. Bedre batteritid med S6 Edge

Tidligere har alle Samsung-mobiler vært utstyrt med et fastmontert batteri. Det endret seg med S6 – og resultatet er et batteri som takler 12 timer med surfing i strekk. I tillegg har de inkludert Fast Charging: En lademetode som gjør at du kan lade mobilen til 3-4 timers bruk på bare ti minutter.

Likevel har S6 Edge hakket bedre batterikapasitet, grunnet plasseringen av SIM-kortet på de forskjellige mobilene. Forskjellen er på 2600 mAh kontra 2550 mAh, som i praksis betyr at batteritiden på S6 Edge er litt lengre.

Begge modellene kan lades trådløst, til samme resultat.

3. Buet skjerm på S6 Edge

Hovedforskjellen på de to modellene er kantskjermen på S6 Edge. Skjermen strekker seg nedover både høyre og venstre side på mobilen, og bruker plassen til å gi deg ekstra informasjon. Det kan eksempelvis være klokkeslett, dato og varsler, eller tilgang til dine favorittkontakter via People Edge.

Funksjonen People Edge er ekstra praktisk. Velg fem favoritter, og gi hver av dem sin egen unike farge. Ligger skjermen ned, og en av de utvalgte fem vil få tak i deg, vil kantskjermen lyse opp i deres unike farge. Praktisk for deg som sitter mye i møter, og ikke vil bruke tiden på å sjekke mobilen for informasjon.

Kantskjermen ”aktiveres” gjerne ved å gni fingrene frem og tilbake på kanten. Det vil for eksempel vise relevant dagsinformasjon som vær, dato og batteritid, uten at du må låse opp skjermen.

Apper kan også varsle deg om relevant informasjon via kantskjermen, enten det er e-poster eller meldinger.

4. Nattklokkefunksjon

Flere av oss foretrekker å bruke mobilen som vekkerklokke, og har derfor ingen digitalklokke stående på nattbordet. Null problem – helt til du skal sjekke hvor mye klokken er når du ikke får sove, og blir bråvåken av lysstyrken på skjermen.

Samsung har funnet en praktisk og diskret løsning på S6 Edge. Har du aktivert funksjonen Nattklokke, kan du gni fingeren over mobilkanten for å se et svakt belyst klokkeslett på kantskjermen. Nattklokken er aktiv innenfor en 12-timersperiode, som du selv bestemmer.

Sjekk hvordan du aktiverer Nattklokke-funksjonen.

5. Hva med lagringsplassen?

Både S6 og S6 Edge kommer med tre lagringsstørrelser: 32 GB, 64 GB og 128 GB. Ingen av modellene har Micro SD-kort, og bruker heller uniformt internminne. Det lønner seg altså å vurdere nøye hvor mye lagringsplass du trenger før du går til anskaffelse av mobilen.

Batteriet kan heller ikke byttes ut, noe du hadde mulighet til med andre Galaxy-mobiler.

Kort oppsummert: Den største forskjellen ligger i kantskjermen på S6 Edge. Ønsker du deg kjapp tilgang på nyttig informasjon – enten det er innkommende meldinger, samtaler eller klokkeslett – er det vel verdt investeringen.

Er ikke dette så viktig for deg, er S6 et vel så godt valg. Hovedteknologien er den samme på begge modellene, så det største du går glipp av er mulighetene du får med kantskjermen.

Er du fremdeles i tvil om hvilken modell som passer deg best, kan du besøke din lokale Elon-butikk for flere råd om riktig Samsung-mobil.

Foto: Samsung.