Meny

Friske sommeroppskrifter

En is av vannmelon er en frisk og god sommersnack.

Nå er det endelig sommer, og tiden er inne for å kose seg med deilig mat. Unn deg litt ekstra med disse dessertfavorittene!

Søtt, lett, syrlig, fyldig og smaksrikt – hva liker du best? Vi har funnet noen deilige sommeroppskrifter for alle smaker, som smaker fantastisk i sommermånedene.

Les også: Tre forfriskende sommerjuicer

Crepes er den perfekte retten for deg som vil kose deg litt ekstra! Crepes er den perfekte retten for deg som vil kose deg litt ekstra!

Ingredienser:

12 crepes:

5 stk egg

6 dl melk

3 dl hvetemel

1⁄2 ts salt

Rabarbra- og jordbærkompott

300 g rabarbra (ca. tre stilker)

31⁄2 dl eplejuice eller eplemost

4 ss sukker

1 stk vaniljestang

1 ss potetmel

1 kurv jordbær

Crêpes til dessert

Har du vært i Frankrike, har du garantert bitt deg merke i crêpes. De løvtynne pannekakene kan fylles med alt fra sjokolade til sukker, med is eller krem ved siden av. Hvorfor ikke prøve en mer nordisk variant med denne oppskriften fra Matprat?

Fremgangsmåte:

1. Visp sammen alle ingrediensene til crêpes til en glatt og klumpfri røre for hånd eller med mikser. La røren svelle i ca. 15 minutter.

2. Varm stekepannen og ha i margarin. Bruk en øse og hell i litt røre. Vipp på stekepannen slik at røren dekker hele pannen. La crêpen steke til den har stivnet på overflaten og har fått en fin, gyllen farge på undersiden. Snu crêpen med en stekespade og stek på den andre siden. La den gli over på en tallerken.

3. Fortsett på samme måte med resten av røren. Dekk med en tallerken og hold crêpene varme i stekeovnen på lav temperatur, ca. 50 °C.

4. Lag rabarbra- og jordbærkompott. Rens og skyll rabarbrastilkene og skjær dem i 1 cm tynne biter. Legg bitene i en kjele og tilsett eplejuice, sukker og en vaniljestang delt i to på langs. Kok forsiktig i 4-5 minutter, eller til rabarbrabitene er myke.

5. Rør ut potetmel i litt vann og rør det inn i kompotten. Kok opp og trekk kjelen av platen. Hell over i en skål og avkjøl.

6. Rens og del jordbær i biter. Vend dem inn i kompotten.

7. Server crêpe med rabarbra- og jordbærkompott og en kule vaniljeis, krem eller rømme. Pynt med friske urter som mynte eller sitronmelisse.

Vi viser deg hvordan du lager en delikat og smaksrik panna cotta. Vi viser deg hvordan du lager en delikat og smaksrik panna cotta.

6 panna cotta:

4 1⁄2 stk gelatinplater

1 stk vaniljestang

7 1⁄2 dl kremfløte

1 1⁄2 dl sukker

Bringebærsaus:

1 pk (225 gr.) frosne bringebær

100 g melis

2 ss sitronsaft

Smaksrik panna cotta

Den italienske desserten panna cotta er elsket av mange, og med god grunn. Fløte- og vaniljesmaken er rik og fyldig, og med denne oppskriften fra Matprat er den i tillegg enkel å lage.

Fremgangsmåte:

1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.

2. Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.

3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.

4. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

5. Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Bjørnebær får du kjøpt frosne hele året. Kan lages 1-2 dager før servering.

En is av vannmelon er en frisk og god sommersnack. En is av vannmelon er en frisk og god sommersnack.

Ingredienser:

500 g vannmelon i terninger

Saft av 1⁄2 stk sitron

2 ss lønnesirup

1⁄2 ts flaksalt

Sorbet i sommervarmen

Ingenting er bedre enn is i sommervarmen. Hvorfor ikke prøve deg på en enkel variant med vannmelon, lønnesirup og salt? Følg oppskriften til Matprat, og kos deg med noen ispinner du aldri ville fått i butikken.

Fremgangsmåte:

1. Kjør vannmelon i blender eller stavmikser.

2. Smak til med sitron, lønnesirup og flaksalt.

3. Hell blandingen i isformer eller i en passende boks (slik at du kan kule sorbeten).

4. Sett formene i fryseren i 3-4 timer, eller til sorbeten er helt stiv. Stikk inn ispinnene når blandingen har såvidt stivnet.