Meny

Finn på noe gøy på fridagene

Lyst på en litt annerledes opplevelse før du må tilbake til kontoret?

Mai måned er raus når det gjelder fridager, og like etter følger den deilige sommeren. Hvordan fritiden skal brukes er naturligvis opp til den enkelte, og hvis man foretrekker avslapning på terrassen eller sofaen er man ved sin fulle rett. Samtidig er det mange spennende opplevelser der ute, som man kan kaste seg ut i når hverdagen for en gang skyld slipper grepet. Du kan for eksempel…

Bruk fridagen til en aldri så liten utflukt! Hva med rafting?

Skal du på rafting må du regne med å bli våt…

Besøke en klatrepark

Å klarte i trærne er noe de fleste husker fra barndommen, og flere steder i landet finnes det aktivitetssentre der leken tas til et nytt nivå. Et av de største selskapene som tilbyr dette er Høyt og Lavt AS, som driver til sammen ti parker i Sør-Norge. De ulike parkene har et varierende antall elementer, som er tilpasset alt fra nybegynnere og småbarn til viderekommende. Blant annet kan man prøve seg på zip-lines og såkalte quickjumps. Sistnevnte beskrives best som et fritt fall med sikkerhetsline.

Prøve rafting

Norges natur er mektig, og mange steder preges landskapet av røffe elveløp. På et eller annet tidspunkt bestemte menneskeheten seg for at slike elever er godt egnet for små gummibåter, og plutselig var raftingsporten født. Landets mest kjente rafting-sted er antageligvis Sjoa, men det finnes en lang rekke andre steder fra nord til sør som også tilbyr opplevelser på elva sammen med erfarne guider.

Les også: Lyst til å reise bort en langhelg?

Teste downhill-sykling

Hvis har vannskrekk er nok ikke rafting noe for deg, men det finnes også andre fartsfylte alternativer. På sommertid forvandles eksempelvis alpinbakkene ved Hafjell til et anlegg for downhill-sykling, med røffe skogsløyper og dosserte svinger.

Dra på piknik

Hvis du heller vil ta det litt med ro på fridagen, er det lite som slår en god gammeldags piknik. Sett kursen mot en park eller en strand, og sørg for å ha med deg rikelig med mat og drikke. Og solkrem! Ta med en bærbar grill og en reiseradio, så er god stemning garantert til langt utpå kvelden.