Meny

Fem mobilspill du kan ta med på ferie

Foto: Ustwo

Dagens mobiltelefoner er i praksis små datamaskiner vi bærer rundt i lommene våre.

Når solen har gått ned for dagen kan det være gøy å sette seg ned med et mobilspill eller to. Takket være dagens smarttelefoner blir spillene stadig mer avanserte, og utvalget er mildt sagt enormt. For at du skal slippe et bomkjøp har vi gravd frem til noen perler du kanskje ikke har spilt før, utenom de mest kjente titlene som Pokémon Go, Angry Birds, Clash of Clans og Candy Crush. Alle spillene på listen finnes til både iOS og Android.

Mini Valley byr på flere utfordringer.

Foto: Ustwo.

Monument Valley – 40 kr.

Dette puzzle-spillet kombinerer vakkert design med snedige gåter. Målet er å styre den vesle prinsessen Ida gjennom en verden der fysiske lover og perspektiver ikke alltid stemmer overens med våre egne. Spillet har vunnet utallige priser for sitt innovative design, både med tanke på det visuelle uttrykket og gameplayet. Monument Valley er et gåtespill som får deg til å følge deg smart, mens du vandrer gjennom de briljante nivåene og nyter utsikten. I tillegg har det nylig kommet en oppfølger!

Mini Limbo er perfekt for deg som liker gåter.

Foto: Playdead

Limbo – Android: 40 kr. / iOS: 55 kr.

Det danskproduserte plattformspillet Limbo gikk sin seiersgang på mer tradisjonelle plattformer som PC og konsoller før det ankom mobilene. Innen den tid hadde spillet for lengst rukket å høste strålende kritikker fra både pressen og spillere, takket være en unik og spennende setting. Limbo er en dyster og tidvis morbid fortelling om en liten gutt, som griper tak i deg og holder fast helt til reisen er over.

Få mer ut av reisen med Mini Room.

Foto: Fireproof Games

The Room – 10 kr.

The Room er et kritikerrost spill som virkelig vet å bruke styrkene til plattformen det spilles på. Fremfor å forsøke å være noe man heller burde spille på PC eller konsoll, lar The Room deg løse smarte gåter i ditt eget tempo. Målet er å nøste opp i et mysterium, ved å utforske ledetråder som sakte men sikkert bringer deg nærmere løsningen. På samme måte som Monument Valley treffer The Room blink med balansen mellom å være utfordrende og belønnende.

Mini Bejeweled sikrer moro på lange togturer.

Foto: PopCap Games

Bejeweled – Gratis (med kjøp i app)

Dette er en gammel klassiker som har eksistert siden før mobiltelefonene ble smarte, men man kan argumentere for at konseptet likevel passer bedre til mobil enn noe annet. Grunnprinsippet er det man kan kalle tre-på-rad, altså at man skal flytte tre eller flere like krystallene på linje for å høste poeng. Når det er sagt har utviklerne hos PopCap Games funnet mange kreative måter å utvide konseptet på for å sikre et avhengighetsskapende spill du kan holde på med i timevis. Ved siden av klassisk Bejeweled finnes det alternative varianter som Bejeweled Blitz og Bejeweled Stars, som gir spillingen sin egen vri.