Meny

Fastelavnsboller uten – og med – gluten!

Søndag 11. februar står ferske fastelavnsboller på menyen.Vi har samlet to oppskrifter i anledning fastelavnsfeiringen, som passer både glutenallergikere og de som ikke har allergier.

Fastelavnsboller er en fantastisk dag for alle oss som liker boller og krem. Heldigvis kan også glutenallergikere nyte deilige fastelavnsboller – det skal bare noen få endringer til!

Les også: Lag en kake til morsdagen!

Glutenfri fastelavnsbolle smaker like godt. Få oppskriften hos Elon. Fastelavnsboller smaker godt, både med og uten gluten. Foto: Shutterstock.

Til bakingen:
150 g smør/margarin
5 dl melk
1 pk gjær
2 ss fiberhusk
1 dl sukker
2 ts kardemomme
100-120 g (1,5–2 dl) Jyttemel original
500 g Semper mix

Fastelavnsboller uten gluten

Norsk cøliakiforening har flere flotte oppskrifter for deg med glutenallergi. De har delt sin oppskrift på luftige og saftige fastelavnsboller, helt uten gluten.

Fremgangsmåte:

1. Smelt smøret, ha i melk og varm til fingervarm 37 grader, løs opp gjæren.

2. Visp fiberhusk ut i væsken og la det svelle 5 min.

3. Ha i sukker, kardemomme og mel.

4. Elt deigen smidig.

5. Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse ca 30 min.

6. Lag boller og sett dem i god avstand på bakepapirkledd stekebrett.

7. Etterheves under plast til nesten dobbel størrelse, ca 30 min.

8. Pensle bollene med sammenvispet egg og dryss gjerne på perlesukker.

9. Stekes ved 225 grader i ca 10 min midt i ovnen. Avkjøles deretter på rist.

10. Del bollene i to og fyll med pisket krem. Sikt litt melis over til slutt.

Lag fastelavnsboller med denne nydelige oppskriften fra Matprat. Nydelige fastelavnsboller! Foto: Matprat/Espen Borgos.

Klassiske fastelavnsboller

By opp til fastelavnsfest! Denne oppskriften fra Matprat gir 12 fastelavnsboller med kremfyll, som gleder både store og små. Nam!