Meny

Få tørketrommelen til å holde lenger

Du kan spare opptil 5000,- over en tiårsperiode på å holde tørketrommelen i god stand.

Dagens tørketromler er billige i bruk og har et lavere energiforbruk. Ifølge Einar Holen hos Elon Skreia skyldes dette moderne varmepumpeteknologi, som gjør at du bruker mindre strøm.

– Fordelen er at du kan spare opptil 3-5000 kroner over en tiårsperiode, forteller han.

Spar store summer

Ifølge Enøkguiden vil en tørketrommel som brukes tre timer i uken med 3000W, ha et estimert forbruk på 230,- årlig.

Det høres i utgangspunktet ut som en lav årsutgift. Tørketromler har imidlertid lang levetid – velger du å bytte den ut med en A++-modell, kan du spare inntil 6000,- med en levetid på 15 år.

Viktig med renhold

For å oppnå sparingspotensialet må du være flink til å rengjøre trommelen. Du må huske å ta ut lofilteret etter hver gang, og gjøre det rent.

– Det er også lurt å tømme vannbeholderen. Maskinen har også en kondensator som må renses hver 14. gang, med mindre du har en variant som har selvrensende kondensator, forteller Holen.

Husk også å stille deg selv de viktige spørsmålene når du kjøper tørketrommelen. Skal den brukes én gang i uken, eller trenger du den oftere? Og ønsker du deg en maskin med selvrensende kondensator, eller er det viktigere med et skånsomt tørkeprogram for skjorter eller ull?

Velg blant avtrekkstromler – som har rør ut i friluft – eller kondenstromler. Sistnevnte har en egen vanntank, som må tømmes hver gang.