Meny

Få mer ut av din Kenwood-maskin

Her er tipsene som gir Kenwood-maskinen økt levetid, og bedre resultater under matlaging.

En god investering betaler seg gjerne tilbake, sies det. Ifølge Martin Vinje hos Kenwood gjelder det samme for deres kjøkkenmaskiner – du har dem livet ut.

– Det flotte med Kenwood er at alle våre maskiner gir deg de samme mulighetene. Vi selger fremdeles utstyrspakker til både eldre og nye modeller, slik at maskinene ikke går ut på dato. Det aller viktigste er ytelsen og allsidigheten, forteller han.

25 ulike tilleggsdeler

Vinje er Manufacturers Representative hos Kenwood, og forteller at startpakkene gir deg et svært godt utgangspunkt. I disse finner du skåler, boller, eltekrok, visp, og en K-spade. Totalt finnes det over 25 utstyrsdeler du kan komplettere maskinen med, som fyller mer enn 65 funksjoner.

– Vi har også unike design, farger, motorstyrker og lignende, men det er som med en bil: Du har samme utgangspunkt, som er tilgjengelig med mer forseggjorte deler. Alle utstyrsdelene gir deg et utrolig mangfold, og vi får stadig tilbakemeldinger på at det er verdt investeringen, sier Vinje.

Videre forteller han at motoreffekten er det viktigste når du skal velge kjøkkenmaskin.

– God ytelse gir automatisk flere muligheter. Med en Kenwood-maskin har du et kraftsenter, som alltid kan utvides med nye funksjoner. I utgangspunktet kan du gjøre alt fra å piske egg fra eggehviten av ett egg, til å elte store brøddeiger i én operasjon.

Major og Chef – hva er forskjellen?

De mest populære Kenwood-maskinene går innunder seriene Major eller Chef. Nordmenn velger som regel Major – det er serien med største bollekapasitet.

– Chef-varianten mest utbredt i England og nedover i Europa, og har mindre bollekapasitet enn Major. Det er imidlertid den eneste reelle forskjellen, sier Vinje.

Han forteller også at den tradisjonelle KM6-gruppen er den mest populære. Her finner du for eksempel KMaster-616, som byr på kraftig motor og et klassisk utseende.

Kenwood-maskin med pastatilbehør, hos Elon. Kenwood har et bredt utvalg tilleggsutstyr til sine maskiner. Her ser du en pastakutter til tagliatelle. Foto: Kenwoodworld.

Oppvaskmaskin er sjelden anbefalt

De fleste delene på Kenwood-maskinene – med unntak av aluminiumsutstyr – kan tas i oppvaskmaskinen. Vinje forteller imidlertid at håndvask nesten alltid er best for å bevare den gode kvaliteten.

– Generelt er oppvaskmaskinen en av de mest brutale måtene å gjøre rent utstyr på. Vasker du i stedet utstyret i vasken med varmt vann og såpe, bevarer du delene mye bedre.

Uansett må du for all del å unngå å ta aluminiumsdeler i vaskemaskinen. Resultatet blir en oksidering, som resulterer i flekker som kan være vanskelig å få fjerne.

– Har du først fått flekker på utstyret, er det heldigvis også måter å fikse det på. Koker du aluminiumsdelen i noe så tullete som rabarbrasuppe, blir de faktisk borte, tipser Vinje.